Gol düellosunda kazanan çıkmadı

PSV karşısında istediğini elde edemeyen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Kayserispor'a konuk oldu. Gol düellosuna dönüşen maçta galip çıkmadı. Trabzonspor'da ikinci yarıya damgasını vuran Burak Yılmaz attığı 2 golle takımına 1 puanı getiren isim oldu.

NTV Spor 19.02.2012 - 17:53
Gol düellosunda kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig 27. hafta mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir Has Stadı'ndaki mücadeleyi hakem İlker Meral yönetti. Meral'in yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve Hakan Yemişken yaptı.

Konuk Trabzonspor karşılaşmaya Tolga, Serkan Balcı, Giray, Mustafa Yumlu, Celustka, Zokora, Aykut, Volkan, Da Costa, Olcan, Burak 11'i ile başlarken ev sahibi Kayserispor ise Navarro, Hasan Ali, Eren, Khızanıshvili, Troisi, Abdullah Durak, Amrabat, Riveros, Kujoviç, Sefa, Ahmet 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Maça golle başlayan ev sahibi ekip Kayserispor 1. dakikada Kujovic ile 1-0 öne geçti. Sol kanattan Amrabat ortaladı. Ön direkte kafayı vuran Kujovic topu köşeye gönderdi:1-0. Golü erken bulan Kayserispor ilk dakikalarda oyuna hakim olan taraftı. Kalesinde erken golü gören Trabzonspor 10. dakikadan itibaren oyunda dengeyi kurmayı başardı ve beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı.

Mücadelenin 16. dakikasında Trabzonspor'da Burak Yılmaz sarı kartı gördü. Golcü oyuncu haftaya Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında sahadaki yerini alamayacak.

İlk dakikalardaki iyi oyununu devrenin geneline yansıtan Kayserispor seyircisininde desteğini arkasına alarak Trabzon kalesinde ikinci golü aramaya başladı.

Ev sahibi ekip ikinci golü 34. dakikada Eren ile buldu. Sağ kanattan Sefa'nın ceza alanına ortasında iyi yükselen Eren Güngör, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca  ilk yarı Kayserispor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Trabzonspor ilk yarı boyunca etkili bir gol pozisyonu yakalayamazken, Kayserispor özellikle yıldız oyuncusu Amrabat ile oldukça etkili bir görüntü çizdi.

Trabzonspor 2. yarıya iki değişiklikle başladı. Henrique ve Colman oyuna girerken, Zokora ve Alanzinho oyundan çıkan isimler oldu. İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor Mustafa Yumlu ile gole çok yaklaştı. Colman'ın ceza alanına ortaladığı topa Mustafa yakın mesafeden rahat bir vuruş yaptı, ancak üstten dışarı gitti.

Bordo-mavili ekip aradığı golü 63. dakikada Volkan Şen ile buldu. Ceza alanı dışında topla buluşan Volkan plase bir vuruşla köşeye güzel bir gol attı:2-1.

Bu golden 1 dakika sonra Kayserispor, Kujovic ile cevap verdi. Santra sonrasında hücuma çıkan Kayserispor'un şutunda kaleci Tolga'dan seken topu takip eden Kujovic, meşin yuvarlağı boş kaleye rahat bir şekilde gönderdi ve farkı yeniden ikiye çıkardı:3-1.

Oyundan kopmayan Trabzonspor 80. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle farkı 1'e indirdi. Ceza alanı dışından kazanılan serbest vuruşu doğrudan kaleye vuran Burak Yılmaz çok güzel bir gol attı:3-2.

Bordo-mavili ekip ikinci gol sonrası rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. Beraberlik golü için yüklenen Trabzonspor, 88. dakikada Burak Yılmaz ile beraberliği yakaladı:3-3.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmazken Kayserispor sahasında ağırladığı Trabzonspor ile 3-3 berabere kaldı.

Bu sonuçla Kayserispor puanını 34'e çıkarırken konuk ekip Trabzonspor ise 46 puana yükseldi.

BURAK YILMAZ KART CEZALISI
Spor Toto Süper Lig'de, Trabzonspor'un Kayserispor ile yaptığı maçta sarı kart gören golcü oyuncusu Burak Yılmaz, cezalı duruma düştü.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Kayserispor maçında dördüncü sarı kartını gören Burak Yılmaz'ın cezalı duruma düştüğü belirtilerek, bu nedenle golcü oyuncunun gelecek hafta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Mersin İdmanyurdu ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyeceği bildirildi.

Bu arada, Kayserispor'a 2 gol atarak gol sayısını 29'a yükselten Burak Yılmaz, karşılaşmada kendisinin attığı ikinci gol ile bu sezon ilk kez kafa golü kaydetti.

KAYSERİSPOR: 3 - TRABZONSPOR: 3

Stat: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: İlker Meral, Serkan Gençerler, Hakan Yemiken
Kayserispor: Navarro, Hasan Ali, Eren, Khızanishvili, Troisi, Abdullah Durak, Amrabat, Riveros, Kujoviç (Dk. 70 Gökhan Ünal), Sefa (Dk. 82 Okay), Ahmet
Trabzonspor: Tolga, Serkan Balcı, Giray, Mustafa Yumlu, Celustka, Zokora (Dk. 46 Kolman), Aykut, Volkan (Dk. 80 Mierzejewski), Da Costa (Dk. 46 Hanrique), Olcan, Burak
Goller: Dk. 2, 64 Kujoviç, Dk. 34 Eren Güngör (Kayserispor), Dk. 63 Volkan Şen, Dk. 80 Burak, Dk. 88 Burak,(Trabzonspor)

Sayfa Yükleniyor...