Mersin İdman Yurdu'nun gözü "ilk 8'de"

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısına kötü bir giriş yapsa da, son 4 maçta aldığı 3 galibiyetle çıkışa geçen Mersin İdman Yurdu, bu hafta deplasmanda yapacağı Manisaspor maçından galip gelerek, ilk 8 takım arasında yer alma hedefini korumak istiyor.

NTV Spor 06.03.2012 - 16:46
Mersin İdman Yurdu'nun gözü "ilk 8'de"

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına kötü başlamasına rağmen son 4 maçta 3 galibiyet alarak moral bulan Mersin İdman Yurdu, deplasmandaki Manisaspor karşılaşmasında da gülen taraf olmak istiyor.

Ligin ilk yarısını 27 puanla 6. sırada tamamlayan kırmızı-lacivertliler, ikinci yarıya Ankaragücü'ne 2-1 yenilerek kötü bir şekilde başladı.

Sonraki haftalarda da puan alamayan Mersin ekibi, ligin 24. haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenerek moral bulsa da, ardından kendi sahasında Sivasspor'a 5-1 farklı mağlup olarak, taraftarını üzdü. Ardından Gençlerbirliği'ni 2-1 yenip, kendi sahasında Galatasaray'a 3-1 yenilen Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor'u 3-2, Orduspor'u ise 1-0 yenerek toparlanmaya başladı.

Kendi sahasında yaptığı 15 maçta 15 puan toplayarak "evindeki maçlarında" Ankaragücü'nden sonra en kötü performansa sahip takım olan Mersin İdman Yurdu, deplasmanda yaptığı 14 maçta 24 puan toplayarak dış saha performansında lider Galatasaray'ı takip ediyor. Özellikle kendi sahasındaki performansına göre deplasmanda oldukça başarılı grafik çizen ve artık kendisine puan cetvelindeki ilk 8'e girme hedefi koyan Mersin ekibi, bu hafta deplasmanda yapacağı Manisaspor maçından 3 puan alması halinde hedefine emin adımlarla ilerlemiş olacak.

MORALLER YERİNDE
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısında, Orduspor maçına kadar hiç puan alamadıklarını hatırlatarak, bu anlamda Ordu ekibinden alınan 3 puanın çok anlamlı olduğunu söyledi.

Deplasmanda gösterilen performanstan oldukça memnun olduklarını dile getiren Kahramanlı, "Son hafta kendi sahamızda da puanla tanışmamızdan dolayı artık takımdaki moral ve motivasyon yerine geldi. Çünkü puan alamadığımız haftalarda takımda herkesin üzerinde baskı oluşmuştu. Şimdi ise durum farklı. Herkes kendi gücünün farkına vardı ve istendiği zaman neleri yapabileceğimizi gördük" dedi.

Orduspor karşısında alınan galibiyetin kendilerini puan cetvelindeki alt sıralardan kopardığını ve 10. sıraya taşıdığını anlatan Kahramanlı, "Artık her maça daha rahat çıkacağız ve kendimizi göstereceğiz. Bizim artık hedefimiz puan cetvelindeki ilk 8 takımın arasında yer alabilmek. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Futbolcularımız ve hocamız da bunun bilincinde. Tüm hedef ve planlarını bu doğrultuda yapıyoruz. Ümit ediyorum ki, bu hedefimizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahramanlı, Manisaspor'un ligde kalabilmek için puan alması gerektiğini, bu yüzden yapacakları karşılaşmanın da zorlu geçeceğini bilerek hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...