"Cepten para koyacağız"

Beşiktaş başkan adaylarından Fikret Orman, "Beşiktaş’ın şu anda ilk elden hemen 55-60 milyon dolara ihtiyacı var. İlk başta cepten para koyacağız" dedi.

NTV Spor 20.03.2012 - 00:28
"Cepten para koyacağız"

Beşiktaş Kulübü'nün 25 Mart Pazar günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayı olan Fikret Orman, içinde bulunulan mali sorunun çözülmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Daha önce 2004 yılında Yıldırım Demirören'e karşı başkanlık yarışını kaybeden Fikret Orman, Lig TV'de canlı yayın konuğu olurken, aradan geçen 8 yıllık sürede değişen tek şeyin, Beşiktaş Kulübü'nün artan borcu olduğunu söyledi.

Başkan adayı olurken, ''Bugün bu işe sahip çıkmazsam ne zaman sahip çıkacağım?'' dediğini aktaran Fikret Orman, son 8 yılda 1 milyar dolar para harcandığını savunurken,''Bunlar taraftarın, halkın parası. Daha iyi stratejilerle harcanması lazım. Sezon başında sansasyonel futbolcular almak kolay ama sezon sonu önemli. Radikal kararlara mecburuz. İçinde bulunduğumuz ortama bakılırsa, radikal olmadan buradan dönemeyiz. Beşiktaş'ın ekonomisinin toparlanması lazım. Çok radikal kararlar alacağız ve bundan hiç çekinmeyeceğiz. Kimse benim elimde bir sihirli değnek olduğunu düşünmesin ama neyin nasıl yapılacağını çok iyi bilirim. Sportif olarak çok büyük vaatlerde bulunmak istemiyorum. Tabii ki Beşiktaş'ta hedef her zaman şampiyonluktur. Ama şampiyonluğa giden yolda illa pahalı transferler olacağı anlamına gelmez. Bursaspor, rakiplerine göre çok daha küçük bütçeyle şampiyon oldu. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Gelirimizden fazla giderimiz var. Benim olduğum yerde tabii ki lider bir takım yaratmaya çalışacağız ama önceliklerimizi içinde birinci sırada yapısal düzelme var. Biraz sempatik gelmeyeceğiz bu süreçte ama zarar eden değil, kar eden bir kurum olacağız. Acı reçeteyi uygulamak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

''55-60 MİLYON DOLARA HEMEN İHTİYAÇ VAR''
Beşiktaş Kulübü'nün toplam borcunun 600 milyon lira civarında olduğunu dile getiren Orman, ''55-60 milyon dolar gibi biri paraya hemen ihtiyaç var. İlk başta biraz cepten para koyacağız tabii'' dedi.

Ellerinde bir sihirli değnek olmadığının bilinmesi gerektiğini tekrarlayan Fikret Orman, kulübün borcuyla ilgili farklı rakamlar konuşulduğuna değinirken, ''Genel kurulda ve herkeste farklı veriler olduğu için büyük bir kavram kargaşası var. Bir de genel kurul bu paranın nereye gittiğini öğrenmek istiyor. Biz inceleyip genel kurulun önüne koyacağız'' ifadelerini kullandı.

''ALACAKLARI İÇİN YILDIRIM DEMİRÖREN'LE GÖRÜŞÜRÜZ''
Fikret Orman, kulüpten 103 milyon lira alacağı olan eski başkan Yıldırım Demirören'in alacaklarını şartlı hibe ettiğinin hatırlatılması üzerine, kendilerinin böyle bir rakamı kulübün kasasına koyamayacaklarını vurguladı.

Başkan seçilmesi halinde Yıldırım Demirören'le bir araya geleceğini anlatan Orman, ''Ben Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektirirse onu yaparım. Alacakları için Yıldırım Demirören'le de görüşürüz. Bir anda başkanlık kararı aldığım için böyle bir hazırlık yapamadım. Hibe yapacak durumumuz yok. Demirören'le seçimden sonra görüşürüz'' diye konuştu.

Orman, Demirören'in kulüpten 103 milyon lirayı 3 yıllık bir sürede tahsil edeceğini, ilk ödemeyi de eylül ayında 20 milyon lira olarak alacağını söylediğinin aktarılması üzerine, ''İnşallah'' demekle yetindi.

''YENİ STADI EN KISA SÜREDE YAPMAK İSTİYORUZ''
Fiyapı İnönü Stadı'nın yeniden inşası konusuna olan ilgisini vurulayan Fikret Orman, ''Yeni stat projesini görmedim ama projenin çizildiğini biliyorum. Başbakanımızın yeni statlara baktığı açıyı da biliyorum. Bizzat izinleri ve projeyi görmedim. Belki yasal süreçler vardır ve beklemek gerekir.Yasal süreç ne kadar hızlı bir şekilde bize imkan verirse, en kısa sürede yeni stadı yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Sezon sonu takımdan ayrılacağı ileri sürülen Manuel Fernandes konusuyla ilgili olarak, ''Fernandes kaliteli bir oyuncu. Kulüp menfaatlerine göre hareket ederim. Menfaatimiz ne gerektirirse, satarız veya tutarız. O günkü duruma göre bakılır'' derken, Quaresma için ise, ''Önemli biri ama takım oyuncusu olmadığını, futbolun ise bir takım oyunu olduğunu düşünüyorum. Onu oynatmak da benim değil hocanın işi'' ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Play-Off'tan hala çok umutlu olduğunu söylerken, şampiyon olabilecekleri inancını taşıdığını aktardı.

''LİSTEMİ TAM OLARAK HAZIRLAMADIM''
Seçime gireceği yönetim listesini açıklamaktan kaçınan Fikret Orman, henüz tam olarak listesini hazırlamadığını kaydetti.

Yönetimde herhangi bir isimin adının geçmesinin ardından hemen tepkiler geldiğini aktaran Orman, ''Her isim etki ve tepki yaratıyor. Kulislere neden oluyor. Bir laf vardır, 'Kimse kendi köyünden peygamber çıksın istemez' diye. Birisini söylüyorsunuz, hemen ters şeyler geliyor. Kendi kendime huzurlu bir şekilde, hür irademle arkadaşlarımla bir liste hazırlamak istiyorum'' diye konuştu.

Orman, hedefleri arasında Beşiktaş alt yapısını yerli ve yabancı oyuncularla çok daha aktif hale getirmek olduğunu dile getirirken, gurbetçi oyuncuları daha iyi değerlendirmek için Almanya'da bir kulüp almak da istediğini vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...