"Ünal Aysal tribünlere oynuyor"

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından sert açıklamalarda bulunan Ünal Aysal'ı, tribünlere oynamakla suçladı.

NTV Spor 20.03.2012 - 18:04
"Ünal Aysal tribünlere oynuyor"
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, cumartesi günün oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından sert açıklamalarda bulunan Ünal Aysal'ı, tribünlere oynamakla suçladı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Ali Yıldırım, 3 Temmuz'dan bu yana ciddi bir süreç yaşadıklarını kaydederek, ''Geçmiş hemen unutuluyor. Bugün gazetelere bakıyorum, herkes Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yenememesi üzerine 'Hoca yanlış yaptı, şu yanlıştı' gibi yorumlar yapıyor. Biz 25 Temmuz'da geldik, toplantı yaptık. Başkanımız yoktu 2-3 yönetici vardı. Sudan çıkmış balık gibiydik. Bütün futbol takımını dağıtma kararı almıştık. Önümüzü göremiyorduk. 4 önemli oyuncuyla yolumuzu ayırdık. Ayrıca 2 Temmuz günü dünyaca ünlü orta saha oyuncusuyla anlaşmak üzerindeydik. 5 tane oyuncu bugünkü takımda ilk 11'de olacaktı. Yani takımın yüzde 50'si. Galatasaray'a bakıyorsunuz, geçen seneki takımdan bir veya iki oyuncusu var. Sen yüzde 50 zayıflamışsın, o yüzde 90 kuvvetlenmiş. Ama bu Fenerbahçe'nin mevcut futbolcularının kalitesiz olduğunu anlamına gelmiyor'' dedi.

''BU ÇOCUKLAR, ANTRENÖRLER BUNLARI HAK ETMEDİ''
Yaşananların unutulup, futbol takımının eleştirildiğini anlatan Yıldırım, ''Fenerbahçe işgal zamanı Harrington Kupası'nı almış. O kupanın oyuncularını, teknik direktörünü ne kadar eleştirmekte kendinizde hak görüyorsanız, bu futbol takımını ve antrenörünü de o kadar eleştirin. Bunu Fenerbahçe kamuoyuna, taraftarına söylüyorum. Bu çocuklar, antrenörler bunları hak etmedi'' ifadelerini kullandı.

''Bu sene, futbol takımı, antrenör, yöneticiler futbola odaklanmış mı?'' diyen Ali Yıldırım, ''Bursa maçını oynayacağız, haftaya Pazartesi günü mahkemeye gideceğiz. Futbola nasıl konsantre olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne alınmadık, almayanlar nerede? Hepsi ayrıldı. Savcıyla yemek yiyenler de ayrıldı. Fenerbahçe'nin hakkı gasp edildi. 2 Temmuz'daki enerjimiz gitti'' diye konuştu.

''İKİ YÖNETİCİMİZ DE ÇOK BÜYÜK HATA YAPTI''
Ali Yıldırım, derbi maçtan sonra takımı ve futbolcuları eleştiren Fenerbahçeli yöneticiler Ömer Temelli ve Cihan Kamer'in hata yaptığını söyledi.

Yıldırım, Ömer Temelli ve Cihan Kamer'in eleştirileriyle ilgili soru üzerine, ''İki yönetici de ayıp etti. Çok büyük hata yaptı. Ömer beyle konuştum, bana hata yaptığını söyledi'' dedi.

''GALATASARAY BAŞKANINA YAKIŞMIYOR''
Bir gazetecinin, ''Maçtan önce Galatasaray yönetimiyle yemekler yeniliyor, maç bitiyor iki takım yöneticileri de birbirlerini ağır bir şekilde eleştiriyor'' demesi üzerine Ali Yıldırım, ''Tribüne oynuyorlar. Ama şimdi Galatasaray başkanının açıklamalarını görüyorum, ayıp, Galatasaray başkanına yakışmıyor. Ağabey olacağına, büyük olacağına...Ama Aziz Yıldırım başkaydı'' şeklinde konuştu.  

''PLAY-OFF'DA 9'DA 9 İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ''
Ali Yıldırım, play-off'da hedeflerinin tüm maçlarını kazanmak olduğunu belirterek, ''Play-off'da 9'da 9 yapmak için sahaya çıkacağız'' dedi.

Yıldırım, derbi maçtan sonra yaşananların play-off maçlarına yansımayacağını, iki takımın yıllarca birbirleriyle maç yaptığını vurguladı.

''AZİZ YILDIRIM'IN YOKLUĞU HİSSEDİLİYOR''
Ali Yıldırım, başkan Aziz Yıldırım'ın yokluğunun hissedildiğini belirterek, ''Başkanımız çok önemli bir figür. Lider olmak kolay değil. Karizmasıyla duruşuyla bir güç. Aziz Yıldırım olsaydı, daha değişik olurdu. Başkan olsaydı, bugün 9 puan önde olurduk'' dedi.

Yıldırım, Mayıs ayındaki genel kurulda ''Yeni yönetim, yeni başkan, yeni transferler olacak'' deyince gazetecilerin ''Yeni başkan mı gelecek?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Aziz Yıldırım da olsa yeni başkan olacak. 3 seneliğine yeni başkan seçilecek'' dedi.

Yıldırım, başkan adayı olup olmayacağı konusundaki soru üzerine, ''Başkanlığa asla aday olmam. Bizim başkanımız Aziz Yıldırım'' şeklinde konuştu.

''FENERBAHÇE'DE OYNAMAK İSTEMEYEN VARSA ÇEKER GİDER''
Sözleşmesi biten oyuncularla sezon sonunda konuşacaklarını anlatan Ali Yıldırım, ''Emre neyse Selçuk da o. Lig bitiminde her futbolcuyla oturup konuşulacak. Kulübün şartları içinde ilk önce kalmaları istenecek. 100 lira ister, Fenerbahçe Kulübü 50 lira verir, anlaşılır anlaşılmaz'' dedi.

Bir gazetecinin ''Mayıs geç değil mi, herkes planlamasını yapacak'' demesi üzerine Yıldırım, ''Fenerbahçe'de oynamak istemeyen varsa çeker gider. Biz kimseyi gönderecek değiliz'' şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün futbol takımına bir lira dahi borcu olmadığını söyledi.

''KOCAMAN'A MUHALEFET EDEN VARSA BAŞKAN OLMAK İÇİN GELMESİN''
Ali Yıldırım, ''Kocaman'ın sözleşmesini yeni yönetime bırakmanız doğru olmaz mıydı?'' şeklindeki soru üzerine, ''Olmazdı, Aykut Kocaman'a muhalefet eden varsa zaten başkan olmak için gelmesin. Aykut hocanın tazminatı yok'' dedi.

Yıldırım, ''Futbolculara iyi ücretler ödüyorsunuz? Futbolcular parasını alıyor, başarısızlık varsa onların da hatası yok mu?'' şeklindeki soru karşısında ise şu cevabı verdi:

''Bana göre başarısızlık yok. Türkiye'de kaç bin futbolcu var. 50 tane birinci sınıf futbolcu var. Vereceksin parayı, arz talep bu. Ronaldo 20 milyon avro alıyor. O kulübün o kadar geliri olduğu için alıyor. Sen büyüksen iyi oyunculara parayı vereceksin. Fenerbahçe, Türkiye'de en iyi oyuncuları almak zorunda" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...