Samsun play Beşiktaş off

Samsunspor kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Beşiktaş'ı Murat Yıldırım'ın kaydettiği golle deplasmanda 1-0 mağlup eden kırmızı beyazlılar, bu kritik galibiyetle ligde kalma şansını sürdürdü.

NTV Spor 01.04.2012 - 16:45
Samsun play Beşiktaş off

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor'u Fiyapı İnönü Stadı'nda ağırladı.

Samsunspor, 70. dakikada Murat Yıldırım'ın kaydettiği golle güçlü rakibini 1-0 mağlup etti. Karadeniz ekibi bu kritik galibiyetle puanını 36'ya çıkardı ve Bursaspor'a yenilen Antalyaspor'un 39 puanda kalmasıyla kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Karadeniz ekibi gelecek hafta evinde Sivasspor'u yener ve Antalyaspor da deplasmanda Fenerbahçe'ye yenilirse ligden düşen son takım Akdeniz'in kırmızı beyazlısı olacak.
 
Seyircisi önünde sahadan puansız ayrılan ve tribünlerin tepkisini çeken Beşiktaş ise 54 puanda kaldı. Lider Galatasaray'ın 20 puan gerisinde kalarak play-off öncesinde çok ağır bir yara daha alan siyah beyazlı futbolcular, tribünlerin "Fikret Orman bunların alayını sat" tezahüratlarıyla protesto edildi. 

BEŞİKTAŞ NET FIRSATLARI KAÇIRDI
Beşiktaş karşılaşmaya Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, Ekrem, Necip, Fernandes, Veli, Burak, Quaresma ve Almeida ilk 11'i ile başlarken, Samsunspor da Ertuğrul, Adem, Kemal, Akaki, Bahia, Fink, Hakan, Murat, Serdar, Uğur ve Ekigho ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş hızlı başladı. Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, Samsunspor kalesinde net pozisyonlar yakalasa da bu fırsatları gole çeviremedi. Ligde kalma mücadelesini son haftaya taşımak isteyen Samsunspor, kendi sahasından hızlı çıkarak ev sahibi takımın kalesinde etkili oldu, ancak son vuruşlarda başarılı olamadı ve ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci devresine de etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu. Özellikle Quaresma ile Samsunspor kalesine önemli fırsatlar yakalayan siyah beyazlılar, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı aşmayı başaramadı. Beşiktaş'ın kalesine daha etkili gelmeye başlayan Samsunspor, 70. dakikada Murat Yıldırım'ın attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

Murat Yıldırım yaklaşık 40 metreden çok sert bir şut çekti ve top Beşiktaş'ın ağlarına gitti. Bu dakikadan sonra Beşiktaş daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, skoru eşitlemeyi başaramadı. Kendi sahasına çekilen Samsunspor savunmada hata yapmazken, hücumda çok net fırsatları kaçırdı. Ancak Karadeniz ekibi yine de sahadan 1-0 galip ayrılarak ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı. 

BEŞİKTAŞ: 0 - SAMSUNSPOR: 1
Stat:
Fiyapı İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, Ekrem Dağ , Burak Kaplan (Dk. 46 Edu), Necip Uysal , Veli Kavlak (Dk. 80 Muhammed Demirci ), Fernandes, Quaresma (Dk. 88 Bebe), Almeida
Samsunspor: Ertuğrul Taşkıran, Adem Alkaşi, Kemal Tokak, Akaki, Hakan Arslan, Serdar Özkan (Dk. 80 Murat Ceylan ), Murat Yıldırım, Fink, Bahia, Uğur Boral (Dk. 89 Lazar, Ekigho (Dk. 82 Anıl Dilaver)
Gol: Dk. 70 Murat Yıldırım (Samsunspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Egemen Korkmaz, Dk. 45 Quaresma, Dk. 48 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 32 Murat Yıldırım, Dk. 83 Adem Alkaşi, Dk. 90 Ertuğrul Taşkıran (Samsunspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada Quaresma'nın sol çaprazdan şutunda, kaleci Ertuğrul meşin yuvarlağı kornere çeldi.

12. dakikada Uğur'un soldan ortasında ceza alanı içinde Ekigho'nun kafasından seken topu arka direkte alan Murat Yıldırım, yerden sert vurdu. Ancak kaleci Cenk'i geçen topa Ekigho bir kez daha müdahale edemeyince meşin yuvarlak yandan auta gitti.

20. dakikada Quaresma, güzel hareketlerinin sonucunu gole çeviremedi. İki rakibini geçerek ceza alanına giren Portekizli yıldız, önünü boşalttığı anda vurmak isterken ters ayağına çarpan top tehlikeli alandan uzaklaştı.

28. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Ekrem'in sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

34. dakikada solda iyi paslaşan Beşiktaş, Veli ile çok önemli gol fırsatını değerlendiremedi. Almeida'nın çaprazdan pasında topla buluşan Sivok, son çizgiye indiği anda topu yerden Veli'ye aktardı. Veli'nin yakın mesafeden bekletmeden vuruşunda, kaleci Ertuğrul yatarak meşin yuvarlağı önledi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

39. dakikada Veli bir kez daha önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kaleci Cenk'in uzun pasında Samsunspor savunmasının müdahale edemediği topu alan Fernandes, daha uygun durumdaki Veli'yi gördü. Bu oyuncu kaleciyle karşı karşıya kalırken, istediği gibi vuramadı. Veli, kaleciden kurtardığı topla son çizgiye inerken yaptığı ortada savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

45 + 1. dakikada Beşiktaş savunması topu uzaklaştırmak isterken Samsunspor tehlike yarattı. Necip'in kafasından seken topu savunmanın arkasında alan Uğur, boş pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ DEVRE
48. dakikada soldan ceza alanına giren Uğur Boral, Hilbert'ten kurtulduğu anda topu altı pastaki takım arkadaşlarına bırakmak istedi. Egemen'den seken meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan bu oyuncunun şutunda, bir kez daha Egemen'e çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

58. dakikada Veli'nin ceza alanı önünden şutunda, top üstten auta gitti.

63. dakikada Fernandes'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida'nın kafa vuruşunda, kaleci Ertuğrul üstüne gelen meşin yuvarlağı üstten kornere tokatladı.

69. dakikada Uğur, soldan rakiplerini geçtikten sonra ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Cenk meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

70. dakikada Beşiktaş, kalesinde golü gördü. Murat Yıldırım, sol çaprazdan uzak mesafeden sert bir vuruş yaptı. Kaleci Cenk'in müdahalesine rağmen top filelere gidince Samsunspor 1-0 öne geçti.

76. dakikada Samsunspor savunmadan hızlı çıktı ve mutlak bir golü kaçırdı. Uzun atılan topu Ekrem'den önce alan Ekigho, kaleci Cenk ile karşı karşı kaldı. Bu oyuncu ceza alanı içine girdiği anda yerden sert vurdu, ancak Cenk meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi. Ekrem daha sonra topu uzaklaştırdı.

87. dakikada Almeida'nın kafayla indirdiği topu rakibinden kurtaran Edu, ceza alanı içinde sağ çaprazda sert vurdu. Kaleci Ertuğrul, köşeyi iyi kapatarak topu ayaklarıyla önledi. Ertuğrul'dan gelen topu önünde bulan Quaresma, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta attı.

90 + 1. dakikada Murat'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Anıl, bir anda kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Anıl'ın sert şutunda, kaleci Cenk başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı önledi.

Beşiktaş, karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı.

 

Sayfa Yükleniyor...