Süper Final heyecanı başlıyor

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk hafta maçları bugün ve yarın oynanacak. Fiyapı İnönü Stadı'nda bugün saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini Hüseyin Göçek yönetecek.

NTV Spor 14.04.2012 - 00:02
Süper Final heyecanı başlıyor

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ilk hafta maçları bugün ve yarın oynanacak.

Fiyapı İnönü Stadı'nda bugün saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Orkun Aktaş yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Serkan Çınar.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda pazar günü saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçında ise Bülent Yıldırım düdük çalacak. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Cem Satman yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Aytekin Durmaz.

34 haftalık Lig Grubu'nu ilk 4 sırada tamamlayan takımların katıldığı ve lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımların belirleneceği Süper Final Şampiyonluk Grubu'na Galatasaray 39, Fenerbahçe 34, Trabzonspor ile Beşiktaş da 28'er puanla başlayacak.

SPOR TOTO SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU
Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda ilk hafta maçları da bugün ve pazar günü oynanacak.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bugün saat 14.30'da başlayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor maçında İlker Meral, Sivas 4 Eylül Stadı'nda pazar günü saat 14.30'da başlayacak Sivasspor-Bursaspor maçında ise Süleyman Abay görev yapacak.

34 haftalık Lig Grubu'nu 5 ile 8. sırada tamamlayan takımların katıldığı, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilme mücadelesi verecek ekipler, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'na 25'er puanla başlayacak.

SPOR TOTO KUPASI
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Spor Toto Süper Final'in dışında kalan takımlardan 8'inin katılımıyla düzenlenen Spor Toto Kupası'nda ilk hafta heyecanı da bugün başlıyor.

Kupada, Spor Toto Süper Lig'in 34 haftalık Lig Grubu'nu 9-18 sıralarında bitiren takımlardan, organizasyonda oynamak isteyen 8'i yer alacak. Karşılaşmalar 4'er takımdan oluşan 2 grupta, çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Maçlar Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

A Grubu'nda MKE Ankaragücü, Kardemir Karabükspor, Orduspor ve Samsunspor yer alırken, B Grubu'nda da Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Kayserispor ve Medical Park Antalyaspor bulunacak.

Maçlar sonunda gruplarını birinci sırada bitiren takımlar, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada final müsabakası oynayacak ve kazanan takım Spor Toto Kupası şampiyonu olacak. Final maçında; seyirci hasılatı, gider ve hisseler kesildikten sonra, kalan net hasılatın yüzde 60'ını galip takım, yüzde 40'ını da mağlup takım kazanacak. Spor Toto Kupası'nın finalinin yeri ve zamanı daha sonra açıklanacak.

Müsabakalarda tüm TFF talimatları ve Spor Toto Süper Lig Statüsü ile uluslararası oyun kuralları uygulanacak.

Kupada A ve B gruplarında ilk hafta maçlarının programı şöyle:

A GRUBU
BUGÜN
15.00 Kardemir Karabükspor-MKE Ankaragücü (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
15 NİSAN PAZAR
13.00 Samsunspor-Orduspor (Samsun 19 Mayıs)

B GRUBU
15 NİSAN PAZAR
13.00 Gaziantespor-Gençlerbirliği (Kamil Ocak)
16 NİSAN PAZARTESİ
19.00 Medical Park Antalyaspor-Kayerispor (Mardan Antalyaspor)

Sayfa Yükleniyor...