Fenerliler'den protesto yürüyüşü! (VİDEO)

Fenerbahçeli taraftarlar, ''Futbolda şike'' iddialarına yönelik soruşturma ve dava sürecine tepki amacıyla Bağdat Caddesi'nde protesto yürüyüşü düzenledi.

NTV Spor 15.04.2012 - 14:15
Fenerliler'den protesto yürüyüşü! (VİDEO)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı yöneticilerin de yargılandığı davaya tepki göstermek ve yöneticilere destek vermek amacıyla Şaşkınbakkal'da toplanan taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yürüdü.

Bağdat Caddesi'nde toplanan binlerce Fenerbahçeli, ellerinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın resiminin yer aldı aldığı ve üzerinde ''Sonuna kadar yanındayız'' yazılı dövizleri taşırken, ''Aziz Yıldırım suçsuzdur'', ''Bu sevda bitmez'', ''Kalkan ellere kalkan olacağız'' yazılı pankartlar taşıyıp, soruşturma ve dava sürecine tepkili tezahüratlar yaparak yöneticilerine destek verdiler.

CADDE YÜRÜYÜŞÜ 2,5 SAAT SÜRDÜ
Taraftar gruplarının yanı sıra ailelerin çocuklarıyla katılım göstererek coşkulu bir atmosfer oluşturduğu cadde yürüyüşü 2,5 saat sürdü.

Şaşkınbakkal'dan hareket eden taraftarlara güzergah boyunca da çok sayıda taraftar katılırken, taraftarlar Bağdat Caddesi'ni adeta sarı ve lacivert renklere boyadılar.

Yol boyunca meşaleler yakan taraftarlar 2,5 saatlik bir yürüyüşün ardından Kızıltoprak'a ulaşırken, taraftar topluluğunun bir kısmı burada kalıp, bir kısmı da Trabzonspor maçı için stada doğru devam etti.

YÖNETİCİLER VE AZİZ YILDIRIM'IN AİLESİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI
Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek olmak amacıyla düzenlenen yürüyüşte, Fenerbahçe Kulübü'nün bazı yöneticileri ile Yıldırım'ın ailesi de yer aldı.

Yöneticilerden Ömer Temelli ve Yasemin Merçil caddede taraftarlarla buluşurken, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ile kızları Hande ve Gülşah da destek yürüyüşüne katıldılar.

Fenerbahçe Universal Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları Duygu Bal ve Eda Erdem de yürüyüşte yer aldılar.

Yürüyüş esnasında FBTV'ye açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, ''Başkanımız Aziz Yıldırım ile yöneticilerimizin yanından geliyorum. Yürüyüşün başlangıcını Başkanımız Aziz Yıldırım ile beraber izledik. Heyecanlı ve mutlu idi. Keza yöneticilerimiz de öyleydi. Hatta bana 'Hadi sen git. Yürüyüş başladı. Yetişemeyeceksin' dedi. Bugünkü bu buluşma çok farklı bir anlam taşıyor. Başkanımız taraftarımıza çok müteşekkir. Her zaman taraftar ile birlikteyiz. Başkanımız, yöneticilerimiz ve kendim adına taraftara teşekkürü bir borç biliyorum. Biz bir aileyiz. İyi günde kötü günde beraberiz. Bizi koparamazlar. Hem kulübümüze hem taraftarımıza özellikle bu dönemlerde fazlasıyla tahrik durumu var. Biz Fenerbahçe için buradayız'' şeklinde konuştu.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NA BÜYÜK İLGİ
''Futbolda şike'' davasında tutuklu bulunan, Çağlayan'daki İstabul Adalet Sarayı'nda görülen ilk duruşma döneminde tahliye edilen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sarı-lacivertli taraftarların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Kızıltoprak'ta oğlu Batu ile taraftarlarla buluşan Mosturoğlu, taraftarlardan büyük destek gördü.

Tezahüratlarla Fenerbahçeli yöneticiye destek veren taraftarlar, Mosturoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mosturoğlu'na ''Geçmiş olsun'' dileyen taraftarlar, kendilerine desteklerinin her zaman süreceğini ifade ettiler.

Şekip Mosturoğlu yaptığı kısa açıklamada, Fenerbahçe taraftarlarının büyüklüklerini gösterdiklerini kaydederek, ''İnşallah bu destek sürekli devam edecek ve Fenerbahçe bu şekilde daha da büyüyecek'' ifadesini kullandı.

BAĞDAT CADDESİ'NDE TRAFİK KİLİTLENDİ
Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş nedeniyle caddede trafik kilitlendi. Taraftarların Şaşkınbakkal'da yoğunlaşmaya başlamasının ardından, Bostancı'dan Şaşkınbakkal'a kadar olan bölümde trafik sıkıştı. Taraftarların büyük bir çoğunluğa ulaşıp yürüyüşe başlamalarının ardından da trafik taraftarların ilerleme hızında devam etti. Taraftarların geçişi nedeniyle caddeye çıkan çok sayıda ara sokaktaki araçlar da taraftarların geçişini bekledi.

Sayfa Yükleniyor...