LİDERLİK YOLUNA BEŞİK'TAŞ'

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği Fenerbahçe'yi Almeida'nın tek golüyle 1-0 mağlup etti ve rakibinin liderlik şansına taş koydu.

NTV Spor 03.05.2012 - 21:32
LİDERLİK YOLUNA BEŞİK'TAŞ'


AYKUT KOCAMAN: "TERİM'İN SÖZLERİNE İMZA ATARIM" (VİDEO)

TAYFUR HAVUTÇU: "BİR ANDA DEĞİŞMİYOR" (VİDEO)

QUARESMA: "KALMAK İSTİYORUM"

BEŞİKTAŞ TRANSFERDE NE YAPACAK? (VİDEO)

ZIEGLER ŞAMPİYONLUKTAN UMUTLU

VOLKAN DEMİREL: "DEĞİŞEN BİRŞEY YOK" (VİDEO)

HILBERT: "HATALARI TEKRAR ETMEYİNCE..."

FENERBAHÇE FIRSAT TEPTİ!

KOCAMAN'IN 2. DERBİ YENİLGİSİ

BEŞİKTAŞ SİFTAH YAPTI

CENK: "DAHA FARKLI BİTEBİLİRDİ"


Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği Fenerbahçe'yi Almeida'nın tek golüyle 1-0 mağlup etti ve rakibinin liderlik şansına taş koydu. Fenerbahçe, bu sonucun ardından lider Galatasaray'ın 3 puan gerisine düştü.

Şampiyonluk Grubu'nda 4. haftanın ardından Galatasaray, 46 puanla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 43 puanda kaldı ve rakibi ile arasındaki puan farkının 3'e yükselmesine engel olamadı.

Fenerbahçe, maçın başında daha istekli olan taraftı. Özellikle sağ kanattan Mehmet Topuz'un etkili ortalarıyla etkili olan sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş kalesinde yarattığı tehlikelere rağmen golü bulmayı başaramadı.

İlk bölümdeki Fenerbahçe baskısının ardından Beşiktaş, oyunu dengeledi. Topu ayağında tutmaya başlayan Siyah-beyazlılar, zaman zaman oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmayı başardı. Fakat ilk devrenin sonlarına kadar iki takımda net bir gol pozisyonu yaratamadı.

Devrenin son bölümlerinde sol kanadı kullanan ve Stoch ile teklikeli olmaya çalışan Fenerbahçe, hiç beklemediği bir anda ise golü kalesinde gördü. 45'inci dakikada ilk yarının etkisiz ismi Portekizli Quaresma, ceza sahasına kadar girdi ve arka direğe çok iyi bir orta kesti. Orada topla buluşan Almeida'nın kafa vuruşu da Gökhan Gönül'ün müdahalesine rağmen filelerle buluştu.

Fenerbahçe'nin oyunda üstün olduğu dakikalarda golü bulan Beşiktaş, soyunma odasına da 1-0'lık üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına da Fenerbahçe, daha iyi başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-lacivertliler, Alex ve Semih'le de gol aradı. Fakat istediği golü bulamayan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın kontra ataklarında ise kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Beşiktaşlı hücum oyuncularının son paslardaki etkisizliği, farkın artmasına engel oldu. 

Maçın 57'inci dakikasında ise Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza sahasının sol tarafında boş durumda kalan Stoch'un ortası, Beşiktaş savunmasından sekti ve Cristian Baroni'nin önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunu ise kaleci Cenk Gönen, son anda kornere çeldi.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra ise Beşiktaş, farkı artırma şansını değerlendiremedi. Savunmanın arkasına atılan topla hareketlenen Veli Kavlak'ın vuruşu, Volkan'dan döndü. Mücadelenin en net pozisyonlarından birisini de 61'de Beşiktaş yakaladı. İlk golün sahibi Hugo Almeida, Yobo'nun büyük hatasında topla buluştu. Kaleci Volkan'la karşı karşıya durumda vuruşunu yapan Almeida da Volkan'ı geçemedi. 

Beşiktaş'ın üst üste kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonlarının ardından oyunun kontrolü, tekrar Fenerbahçe'ye geçti. Şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelmek için İnönü'de 3 puan arayan sarı-lacivertli ekip, hücum hattında çok etkisiz kaldı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 1 - FENERBAHÇE: 0
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Kemal Yılmaz
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fernandes  (Dk. 86 Aurelio ), Ernst, Veli Kavlak, Simao  (Dk. 62 Ekrem Dağ ), Almeida  (Dk. 73 Holosko )
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül  (Dk. 60 Özer Hurmacı ), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin  (Dk. 61 Emre Belözoğlu ), Cristian, Stoch  (Dk. 80 Bienvenu ), Ale, Semih Şentürk
Gol: Dk. 45 Almeida (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 47 Yobo (Fenerbahçe), Dk. 49 Egemen Korkmaz, Dk. 68 Veli Kavlak (Beşiktaş)

Sayfa Yükleniyor...