Çağlayan'da istenmeyen olaylar

"Futbolda şike" davasındaki duruşmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için tahliye kararı çıkmayınca, Çağlayan Adliyesi önünde yine olaylar çıktı. Çatışmaya dönen olaylar sırasında taraftarlar ve polislerin yanı sıra bir de muhabir yaralandı.

NTV Spor 04.05.2012 - 22:38
Çağlayan'da istenmeyen olaylar

Davanın görüldüğü saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan taraftarlar Fenerbahçe ile ilgili tezahüratlar yaparak beklediler.

Mesai saati bitiminden sonra adliye önünde bekleyen taraftarların sayısı daha da arttı.

Sarı lacivertliler, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan hakkında tahliye kararı beklentisiyle duruşma sonuna kadar bekleyişlerini sürdürdüler.

Yelkovan'ın tahliye edildiği duruşmada, Yıldırım için tahliye kararı çıkmayınca gerilim arttı. Tansiyon giderek yükseldi ve öfkelenen taraftarlar polislere ve etrafa doğru taş ve şişe atmaya, emniyet güçleri de jop ve biber gazı ile müdehale etmeye başladı.

Adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekipleri taraftarları dağıtmaya çalıştı. Taraftarlar adliye önünden çekilmeye başlarken, atılan yabancı maddelerden iki polis memuru ve bir televizyon kanalı muhabiri başından yaralandı. Diğer yandan müdahale sırasında Fenerbahçe taraftarlarından yaralananlar oldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada bazı taraftarların gözaltına alındığı görüldü.

Sayfa Yükleniyor...