TERİM'İN CEZASI ERTELENDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe ile oynanacak şampiyonluk maçında sahada olacak. Tahkim Kurulu Terim'in 3 maçlık cezasının kalan 2 maçlık bölümünü erteledi.

NTV Spor 10.05.2012 - 16:44
TERİM'İN CEZASI ERTELENDİ

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezanın geriye kalan 2 maçlık bölümünü gelecek sezona erteledi. Terim, Fenerbahçe maçında takımının başında olacak.

"OLMAM GEREKEN YERDEYİM"
Tahkim Kurulu'na savunmasının ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Olmam gereken yerde olacağım. Kulübe, bizim yerimiz" dedi.

Terim, "Tahkim Kurulu, itirazımız doğrultusunda toplandı. İsabetli bir karar çıktı, olmam gereken yerde olacağım. Kulübe, bizim yerimiz. Bu konuda sağduyulu davradılar, isabetli bir karar oldu" dedi.

"ERTELEME TALEP ETTİK, İNDİRİM DEĞİL"
"Erteleme talep ettik, indirim değil" diyen Terim, "105. maddeye göre, zaten bir maçta çektim cezamı. Erteleme talep ettik, indirim değil. Belirli bir zaman dilimi içerisinde, bir daha yaparsanız iki katı olacak şekilde karşınıza çıkacak" diye konuştu.

Terim, "Sezon başından beri sağduyulu davranmaya çalışıyorum. Böyle bir olayın da olmamasını isterdim. Üzgün olduğumu da belirttim. Bize olan birçok şeyi ağzıma açmadan kabullenmiştim. Centilmence, herkesin çok merakla beklediği bir maç olur" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Terim'e loca davetinde bulunması hakkında ise Galatasaray teknik direktörü, "Basın yoluyla öğrendim bana gelen bir şey yok. Maçta olmam gerekn yerde olacağım için fazla sorun yok" diye konuştu.

"ŞİKENİN KRALI 3. LİG'DE"
Fatih Terim'in çıkışı sırasında Sarıyer taraftarları protesto gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, "Şikenin kralı 3. Lig'de" şeklinde tezahüratlarla tepkilerini dile getirdiler.
 
Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle: "Galatasaray AŞ'nin, Teknik Sorumlusu Fatih Terim ile ilgili PFDK'nun 04.05.2012 tarihli ve E.2011-2012/1129, K.2011-2012/1335 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E.2012/127 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Talep doğrultusunda duruşma açıldı. Duruşmaya Galatasaray AŞ' ni temsilen Av. Mahinur Dengiz ve Teknik Sorumlu Fatih Terim katıldı. Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi, tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve FDT'nın 105.maddesi dikkate alınarak Galatasaray AŞ'nin başvurusunun kısmen kabulü ile PFDK'nca Teknik Sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nın 43/1-c maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup henüz infaz edilmemiş olan 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 yıl süreyle oybirliğiyle ertelenmesine (2012/133 )"

Sayfa Yükleniyor...