Spor Toto Kupası Gaziantep’in

Spor Toto Kupası final maçında Gaziantepspor, Orduspor’u 3-1 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Cenk Tosun, 2 gol ve 1 asist ile gecenin yıldızı oldu.

NTV Spor 17.05.2012 - 21:58
Spor Toto Kupası Gaziantep’in

Spor Toto Kupası final mücadelesinde Orduspor, İnönü Stadı'nda Gaziantepspor ile karşılaştı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan mücadelede, 18. dakikada Cenk Tosun'un penaltıdan kaydettiği gol ile Gaziantepspor, 1-0 öne geçti.

Golün ardından beraberlik için baskı kuran Orduspor'un atakları 38. dakikada sonuç verdi. Hakan Özmert'in kaydettiği gol ile Orduspor skoru 1-1'e getirdi.

Beraberlik golünün ardından iki takım da gol bulamayınca müdelenin ilk devresi 1-1 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresinde oyunun kontrolünü alan Gaziantepspor, oyunu rakip yarı alana yıkarak gol aradı. Orduspor ise, hızlı hücuma çıkarak galibiyet golü aradı.

82. dakikada sol kanattan kullanılan korner atışı sonrasında kafayla topu ağlara gönderen Cenk Tosun, kendisinin ve takımının 2. Golünü kaydetti ve skoru 2-1' getirdi.

Sol kanattan Cenk Tosun, kaptığı topla ceza alanına girdi, rakiplerini bir bir çalımladı ve topu Sapara'nın önüne bıraktı, Slovak futbolcunun sert şutunda top ağlarla buluştu ve Gaziantepspor, 87. dakikada 3-1 üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve mücadele Gaziantepspor'un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Gaziantepspor, bu galibiyetle Spor Toto Kupası'nın sahibi oldu.

ORDUSPOR: 1 - GAZİANTEPSPOR: 3
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: İlker Meral, İsmail Şencan, Hakan Yemişken
Orduspor: Fevzi Elmas, Müslüm Yelken, Garcia, Ömer Alp Kulga, Murat Kalkan, Ali Çamdalı, Periane, Hakan Özmert (Dk. 86 İrfan Başaran), Dalmat (Dk. 86 Riberio), Bruno, Hasan Kabze (Dk. 77 Abdülkadir Kayalı)
Gaziantepspor: Eray Birniçan, Çetin Güngör, Danny, Binya Gilles, Şenol Can (Dk. 80 Taşkın Çalış), Bekir Ozan Has, Serdar Kurtuluş, Sapara (Dk. 90 artı 1 Gökhan Öztürk), Yasin Pehlivan, Cenk Tosun, Popov(Dk. 90 artı 2 Tufan Kelleci)
Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve 82 Cenk Tosun, Dk. 87 Sapara (Gaziantepspor), Dk. 38 Hakan Özmert (Orduspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Bekir Ozan Has, Dk. 75 Yasin Pehlivan, Dk. 77 Danny (Gaziantepspor)

Sayfa Yükleniyor...