"Onur ve gurur duyuyorum"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, üyesi olduğu Divan Kurulu'nun önüne kulüp başkanı sıfatıyla gelmekten onur ve gurur duyduğunu söyledi.

NTV Spor 26.05.2012 - 13:53
"Onur ve gurur duyuyorum"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, üyesi olduğu Divan Kurulu'nun önüne kulüp başkanı sıfatıyla gelmekten onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Fikret Orman, Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kulübün mali sıkıntı içinde olduğunu belirterek, ''Bu dertlerin altından hep birlikte kalkacağız. Yapılacak çok işi var.  Beşiktaş'ın gerçekten mali bir sıkıntısı var ve bu mali sıkıntı ile birlikte çok fazla derecede bürokratik davaları bulunuyor'' dedi.

DEVAM EDEN 130 DAVA
Fikret Orman, kulübün devam eden 130 davasının bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''17'siyle anlaştık, bitirdik. Sene sonuna kadar bu davaları bir elin parmakları seviyesine indirmek istiyoruz. Alman işadamının söylediği gibi 'Parayı kaybederim ama itibarımı asla.'' Bizim de esas amacımız bu. FIFA'da davalarımız var. 7 tanesini kapattık. Ben olaya şahsi olarak bakmam, UEFA ile alakalı davalar var. Bir dava geçti. Çarşamba günü bir davamız daha var. Katılacağım o davaya, inşallah ondan da çıkarız. UEFA lisansını aldık. Çok önemliydi bizim açımızdan. Zor bir süreçti. Ama aştık. Başardığımız için de arkadaşlarımdan gurur duyuyorum.''

''SEMPATİK OLMAYAN ŞEYLER YAPACAĞIZ''
Kulüpte mali disipline ihtiyaçları olduğunu dile getiren başkan Orman, ''Çok sempatik olmayan şeyler yapacağız. Mecburuz. Amatör şubeler de dahil olmak üzere sporcularla yapılan sözleşmelerin sonucunda, kimsenin 'Beşiktaşlıyım' diye alacağını bıraktığı yok. Herkes de haciz kamyonuyla beraber gelmeye imtina etmiyor. Biz de ödeyemeyeceğimiz şeyi borçlanmayacağız'' şeklinde konuştu.

Fikret Orman, ödeme kabiliyetlerinin olmadığının altını çizerek, ''Ödeme kabiliyetini arttırmak için çalışıyoruz ama herkes çok şey beklemesin. Eski yönetimdeki arkadaşlar da gelirleri arttırmak için bir şeyler yapmışlar, ama yaptıklarını kullanmışlar. Hem kendi dönemlerini kullanmışlar, hem bizim dönemimizi, hem de bizden sonra geleceklerin dönemini. Çok fazla gelecek olmadığından mali disipline uymak zorundayız. Sizlerin desteğine de ihtiyacımız var. Beşiktaş en kısa sürede mali problemlerin altından çıkacak'' ifadelerini kullandı.

"STAT KONUSUNU FAZLA GÜNDEME GETİRMEYELİM"
Stat konusuna da değinen kulüp başkanı Orman, ''Stat iyi gidiyor. Sayın Başbakanımız çok büyük destek veriyor. Beşiktaş camiası olarak teşekkür ediyorum, bizzat takip de ediyor. Süre, gün vermek istemiyorum. Bugüne kadar verildi ama olmadı. Kamuoyu önünde konuşulması, olmasına da engel oluyor. Müsaade edin, gün, süreci açıklamayalım. Stat konusunu fazla gündeme getirmeyelim'' diye konuştu.

ALTYAPIYA YENİ TESİS
Başkan Orman, altyapıya önem verdiklerini ve altyapı için yeni bir tesis yapmayı planladıklarını söyledi.

Avrupa yakasında Fulya'da bulunan futbol altyapı tesislerini taşıyacaklarını kaydeden Orman, ''Ümraniye'deki gibi bir tesisi yapacağız. İmza aşamasındayız. Bittikten sonra yerini açıklayacağım. Avrupa yakasında 55-60 dönüm üzerine yapılacak. Kamp tesisleri olacak. Altyapıya ait olacak'' dedi.

''TÜZÜĞÜ ÖNEMSİYORUZ''
Kulüp tüzüğü değişikliğini de önemsediklerini belirten Orman, şöyle devam etti:

''Tüzüğü önemsiyoruz ama zamana ihtiyacımız var. Önümüzdeki mali genel kurulda belki bunu gündeme getiririz. Tüzüğe ihtiyacımız var. Mevcut tüzük ve şartlar içinde Beşiktaş'ın, Beşiktaşlıların elinden çıkabileceğini herkes gördü. Artık Beşiktaşlıların daha söz sahibi olduğu tüzük yapmayı istiyorum.''

''KİMSEYİ KARALAMAK İÇİN GELMEDİK''
''Kimseyi karalamak, kimsenin ayıbını temizlemek için de gelmedik'' diyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, şeffaf olacaklarını ve yalan konuşmayacaklarını kaydetti.

Mali genel kurulda, devraldıkları borcu açıklayacaklarını anlatan Orman, şöyle konuştu:

''Yabancı denetim kuruluşu geçen 8 yılı denetleyecek. Bu da uzun sürecek. Titizlikle yapılacak ve sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız. Derdim ne kimseyi karalamak, ne kimsenin ayıplarını örtmektir. Saçlar kesilecek, ak mı kara mı, önümüze düşünce göreceğiz. Sizden ricam; birlik beraberlik hep konuşuluyor ama susmak açısından konuşuluyor. Susmayın, Beşiktaş'a yakışır bir şekilde konuşmamız lazım.''

''NAZİĞİM AMA UYSAL KOYUN DEĞİLİM''
Kapılar ardında yapılan konuşmaların Beşiktaş'a zarar verdiğini anlatan başkan Orman, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti:

''Kapılar arasında yapılan dedikodular Beşiktaş'a zarar veriyor. Duyuyorum, koca koca adamlar öyle dedikodular yapıyorlar ki senaryolarına gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Ben şeffafım, netim, kapım açık, isteyen istediği şeyi gelip bana sorabilir. Beşiktaş'ı şeffaf yöneteceğiz. Kimsenin yalan üzerine bizi karalamasına da müsaade etmeyeceğim. Naziğim ama uysal koyun değilim, herkes layık olduğu cevabı benden alır.''

Fikret Orman, kulübün olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda raporların müzakeresinin ardından söz alarak, üyelerin konuşmalarına cevap verdi.

Bu sezon taraftarların neden olduğu olaylarla ilgili alınan cezalar konusuna değinen Orman, "Taraftar üzerinden popülerizm yapmam. Benim şahsımı desteklemeye gelmiyorlar, Beşiktaş camiasını desteklemeye geliyorlar. İnsan sevdiği şeye zarar vermemeli. Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun karşısında beni bulur. 'Taraftar öyle der, böyle der' diye imtina etmem. Hiçbir çekingenliğim yok. Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun, babam bile olsa karşısında beni bulur" ifadelerini kullandı.

TAYFUR HAVUTÇU KONUSU
Fikret Orman, yollarını ayırdıkları eski teknik direktörleri Tayfur Havutçu konusunda da "Tayfur Havutçu çok kıymetli bir arkadaşımız. Beşiktaş ligde en kötü ihtimal 4. olacaktı. Carlos Carvalhal hocamız Boluspor maçından sonra ben ve kamuoyunda güvenini kaybetmişti. Tayfur ile 6 maç artı 1 sene anlaşma yaptık. Aslında ayrılık açıklamasını bir hafta önce yapacaktık. Olmadı ve kamuoyunda konuşulmasına neden oldu. Beşiktaş başkanı olarak Tayfur'a üzüntümü dile getirdim. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum. Beşiktaş Kulübü'nde yaptığımız bir hafta gecikmedir. Saygısızlık veya şahsiyetiyle oynama değildir" dedi.

"KİMİNLE ÇALIŞACAĞIMA KENDİM KARAR VERİRİM"
Kulüpte kiminle çalışacağına kendisinin karar vereceğini kaydeden başkan Orman, kulüp genel müdürü Gökhan Sarı'nın göreve getirilmesiyle ilgili bir eleştiriye "Kiminle çalışacağıma kendim karar veririm. Genel kurula gelirken böyle bir liste sunmadım. Gökhan, Beşiktaş'ta tecrübeli bir arkadaş ve ondan istifade ediyorum. Görevini layıkıyla yaptığı sürece beraber çalışmaya devam ederim. Ben kiminle çalışacağıma kendim karar veririm. Bu camia herkesin camiası. 'O bunu seviyor, bu bunu sevmiyor' diye bakmayız" diyerek yanıt verdi.

"BUGÜN OLSA BJK TV'Yİ AÇMAZDIM"
Fikret Orman, BJK TV ile ilgili eleştiriye ise, "BJK TV açılmamış olsa bugün açmazdım. Ama açılmış ve bir yatırım yapılmış. Ortada bir televizyon yok, Digitürk üzerinden yayın yapan bir kuruluş var. Bunu gerçek bir televizyon haline getirmek, reklam alan, yayın kalitesini yükselten bir televizyon yapmak istiyoruz" dedi.

"MALİ DURUMU İNCELİYORUZ"
Kulübün mali durumunu incelettiklerini kaydeden Orman, "Merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Hiçbir şeyi kapatma, örtme niyetim yok, yalnız kimseye de iftira atma niyetim yok. Beşiktaş'ın içinde bir milat olmasını istiyorum. Suç varsa ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

Fikret Orman ayrıca, biri Anadolu, biri de Avrupa yakasında olmak üzere 2 sosyal tesis yapacaklarını, ayrıca kulüpte her alanı profesyonelleştirmek amacında olduklarını kaydetti.

Kulüpte çalışan 415 personel bulunduğunu anlatan başkan Orman, personel gideri olarak 800 bin lira giderlerinin olduğunu ifade ederek, "Rakiplerimizde bu rakamın daha yüksek olduğunu görüyorum. İnsan sayısını fazla arttırmaktansa, insanlara yetki, sorumluluk vermenin doğru olduğunu düşünüyorum. Ödeme sıkıntısı içindeyiz, düzelteceğiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...