Cavcav 21. kez başkan!

Gençlerbirliği Kulübü Olağan Genel Kurulunda, İlhan Cavcav katılan bütün delegelerin oyunu alarak 21. kez başkanlığa seçildi.

NTV Spor 27.05.2012 - 13:28
Cavcav 21. kez başkan!

Gençlerbirliği Kulübü Olağan Genel Kurulunda, İlhan Cavcav katılan bütün delegelerin oyunu alarak 21. kez başkanlığa seçildi.

Gençlerbirliği Kulübü'nün, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan genel kurulunda, 1058 delegenin 149'u oy kullandı. Kurulda Divan Başkanlığını TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten yaptı.

Kırmızı-siyahlı kulübünün genel kuruluna, Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da katıldı.

Bu arada son günlerde gazetelerde yer alan ''medyum'' haberlerine ilişkin açıklamaları yapan, kulübün eski genel menajeri Mehmet Dilber de Genel Kurulu takip etti.

Kurulda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Mali Bütçe oy birliği ile ibra edildi.

Yapılan sayımın ardından seçime tek aday olarak katılan İlhan Cavcav, 149 delegeden tamamının oyunu alarak, 21. kez başkanlığa seçildi.

İlhan Cavcav, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ''30 senedir Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu istiyorum'' dedi.

Gençlerbirliği'ne geldiği 1978 yılında takımın küme düştüğünü hatırlatan İlhan Cavcav, çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, ''Ben bir iş adamıyım. Bir iş adamı olarak hem kulübü hem de işini yürütmek kolay bir olay değil. Bu bakımdan çalıştığım 30 seneyi aşan süre içerisinde yönetimde benimle beraber omuz omuza vermiş arkadaşlarıma minnet borçluyum'' diye konuştu.

''4 büyük takımın yanında 29 yıldır küme düşmeyen bir tek Gençlerbirliği var'' diyen Cavcav, 1907 yılında kurulan başkentin 102 yıllık kulübü Ankaragücü'nün ligden düştüğüne dikkati çekerek, ''Bir Ankaralı olarak Ankaragücümüz'ün bu hale düşmesine en çok üzülen insanlardan biri de benim. Ankaragücü'nün küme düşmesi iyi bir olay değil, kötü bir olaydır. Gençlerbirliği olarak Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden tek Ankara takımıyız. O yüzden biz bu yıl yapacağımız transferlerle yapacağımız yatırımlarla Ankara'ya yakışır bir takım kurma gayreti  içerisindeyiz.'' dedi.

Gençlerbirliği'ni kurumsal hale getirdiklerini kaydeden Cavcav, ''Maliyeye, sigortaya ya da herhangi bir sporcuya tek kuruş borcu olmayan, kasa da kendini idare edebilecek kadar parası olan bir kulüp haline geldik. Araştırmalarıma göre son 7-8 sene içerisinde Gençlerbirliği'nden diğer Spor Toto Süper Lig kulüplerine giden ve futbol yaşantılarını sürdüren 43 futbolcu var. Bu, bizim alt yapıya verdiğimiz önemi gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.

''90. YILIMIZA GİRİYORUZ''
''30 senedir Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu istiyorum'' diyen İlhan Cavcav, ''Her şeyden evvel 3 bin kişilik altyapıya sahibiz. Cumhuriyetimizle yaşıt olan kulübümüzün önümüzdeki yıl 90. yılına giriyoruz. Gençlerbirliği bugün hayatta, ama ben istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti kaldığı müddetçe Gençlerbirliği de kalsın'' diye konuştu.

Cavcav, konuşmaların ardından eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a plaket verdi.

SGK ve vergi dairesine borcu bulunmayan Gençlerbirliği'nin kasasında şu an itibarıyla 53 milyon 368 bin TL'sinin olduğu açıklandı. Bu paranın 52 milyon TL'lik kısmını son 3 yılda elde eden Başkent temsilcisinin transfer gelirinin 23 milyon TL, bağış gelirinin ise 4 milyon 402 bin TL olduğu bildirildi.

Genel Kurul, İlhan Cavcav'ın yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

4 YENİ İSİM
Gençlerbirliği Kulübü'nün olağan genel kurulunda, yeniden başkanlığa seçilen İlhan Cavcav, yönetim Kurulu listesinde 4 yeni isme yer verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan ve 1058 delegeden 149'unun oy kullandığı genel kurulda, kırmızı-siyahlı kulübün yönetim kurulundaki üye sayısı 30'dan 18'e düşürülürken, 4 yeni ismin yönetimde yer alması dikkati çekti.

Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Hakan Kaynar, iş adamları Ali Rıza Onat, Hıfzı Kuruşa ve Murat İçcan, kulübün yeni yönetim kurulu üyeleri oldular.

İlhan Cavcav başkanlığındaki yönetim kurulunun diğer üyeleri ise şöyle:

A.Asım Öğütcü, A.Murat Yıldız, Arif Ölmez, Enis Safi, Faruk Coşkun, Önder Cavcav, Kemal Yurttakalan, Arda Çakmak, Fatih Atay, Merdan Hürmeydan, Muammer Akyüz, Murat Cavcav, Tarık Artukmaç, Volkan Özbay. 

Sayfa Yükleniyor...