Beşiktaş'a Avrupa'dan men!

Beşiktaş'a Avrupa yasağı geldi! UEFA, siyah beyazlı kulübü maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men etti! Beşiktaş, kararı CAS'a taşıyacak.

NTV Spor 30.05.2012 - 12:12
Beşiktaş'a Avrupa'dan men!


ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

BURSASPOR VE ANTEP'E DE CEZA GELDİ!

BEŞİKTAŞ'A CEZA NİYE VERİLDİ?

BİLETLER ESKİŞEHİR VE İBB'NİN OLACAK!

FİKRET ORMAN'DAN İLK YORUMLAR!

İBRAHİM YAZICI'DAN SERT TEPKİ!

"SEBEBİ ÖNCEKİ YÖNETİM"

 

UEFA, Beşiktaş'a bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA Disiplin Komitesi, daha önce Beşiktaş'a 500.000 euro para cezası vermiş, aynı durumun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda siyah beyazlıların 2 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.
 
Ancak dosyaya bakan müfettiş, Disiplin Komitesi'nin bu kararını temyiz etmişti.
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün ikinci kez UEFA Merkezi'nde savunma verdi. Orman, yeni bir yönetim olduklarını ve aksaklıkları gidereceklerini ifade etti. Ancak UEFA'nın kararı siyah beyazlılar için iyi çıkmadı. Disiplin Komitesi önceki kararın aksine Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

2 YILDAN 1 YILA, 500 BİNDEN 200 BİNE!
UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'ne verilen 500 bin Euro'luk cezayı 200 bin Euro'ya indirdi. 2 yıl men istemi ise Beşiktaş yönetiminin iyi savunması gerekçesiyle 1 yıla indirildi.
 
Toplantıya girişte her türlü kararın çıkabileceğini belirten Orman, ancak Beşiktaş'a ceza vermenin kimseye hiçbir şey kazandıramayacağını da söylemişti.
 
Beşiktaş, kararı CAS'a taşıyacak.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Beşiktaş Kulübü, 2011-2012 UEFA lisans başvurusuyla ilgili olarak hatalı mali bilgilendirmelerden dolayı Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası aldıklarını bu nedenle de futbol takımının önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarında yer alamayacağını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, bir önceki kulüp yönetiminin, 2011-2012 sezonuyla ilgili olarak 31 Mart 2011 tarihinde UEFA lisansı için başvurduğu ve lisans almaya hak kazanıldığı belirtilerek, ''UEFA yetkilileri, bu başvurunun izleme sürecinde 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 tarihli mali verilerini incelemiş ve hatalı beyanlar tespit etmiştir. Bundan dolayı UEFA Müfettişleri Kulübümüze ceza verilmesi konusunda rapor hazırlamışlardır. 1 Mayıs 2012 tarihinde yaptığımız savunmayla raporda talep edilen cezalar UEFA Disiplin Kurulu kararı ile ertelenmiştir'' ifadelerine yer verildi.

UEFA Tahkim Mahkemesi'nin, müfettişin talebi doğrultusunda yeniden inceleme yaparak ertelenen bu cezayı bugün değiştirdirdiği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''2011-2012 UEFA lisans başvurusuyla ilgili olarak yapılan hatalı mali bilgilendirmelerden dolayı Beşiktaş, önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarından men edilmiş olup, ayrıca 200.000 Avro para cezasına çarptırılmıştır. Dolayısıyla geçtiğimiz günlerde yönetimimizin aldığı 2012-2013 UEFA lisansı bu ceza kapsamında kullanılamaz duruma gelmiştir. Söz konusu karar hakkında tahkim yolu açıktır.''

ORMAN, BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili bu akşam basın toplantısı düzenleyecek.

İsviçre'den akşam saatlerinde dönecek olan Orman, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlarla birlikte Akaretler'deki kulüp binasında saat 19.00'da basın mensuplarının karşısına çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...