Uzayan süreçten O da rahatsız!

İlk operasyonun 3 Temmuz'da yapıldığı, yargılamanın ise 14 Şubat'ta başladığı Futbolda Şike Davası'nın sonucu kadar ne zaman biteceği de merak konusu. Mahkeme Başkanı Ekinci, davayı bir an önce bitirmek istediklerini söyleyip "Gecikmiş adalet, adalet değil. Tutuklular var, insanlar mağdur oluyor" dedi.

NTV Spor 31.05.2012 - 12:02
Uzayan süreçten O da rahatsız!

Türkiye, 3 Temmuz Pazar sabahı yapılan bir operaszyon ile sallanmıştı. Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu Türk futbolunun birbirinden ünlü ve önemli isilmeri ani bir operasyonla gözaltına alınmıştı.

Sonra bu isimlerin önemli bir bölümü tutuklandı, bir bölümünün de tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun gibi isimler için çok zor bir dönem başladı.

Temmuz ayında tutuklanan bu isimler 8 ay boyunca sadece mahkeme karşısına çıkmayı bekledi. 14 Şubat'ta başlayan yargılama süreci ise bu isimlerin bazıları için tutuksuz yargılanmanın yolunu açarak en azından özgürlüklerine kavuşmalarını sağladı. Ancak Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu gibi bazı isimler halen tutuklu yargılanıyor. Tutuklanmalarından bu yana geçen süre ise 11 aya yaklaştı, yakında 1 seneyi bulacak.
 
Dolayısıyla, Türk futbol tarihinin en çok tartışılan olayı haline gelen bu davanın sonucu kadar ne zaman sonuçlanacağı da merak konusu. Yargıya genel olarak yöneltilen "tutukluluğun cezaya dönüştürülmesi" eleştirisi bu davada da sık sık dile getiriliyor.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN MESAJ
Futbolda Şike Davası'nın Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de 18. duruşmada bu konuyla ilgili kısa ama önemli açıklamalar yaptı. Ekinci, yargılamayı bir an önce bitirmek için uğraştıklarını belirtti. 
 
Amaçlarının süreci hızlı sonlandırmak olduğunu belirten Mahkeme Başkanı Ekinci, "Gecikmiş adalet, adalet değil" dedi.
 
Sözlerini "Bir an önce davayı sonlandırmak istiyoruz. Tutuklular var, insanlar mağdur oluyor" diye samimi ifadelerle sürdüren Mehmet Ekinci, "Biz de başka dosyalara da bakıyoruz, bununla da ilgileniyoruz. Bir an önce bitirmek istiyoruz" diye konuştu.
 

17. DURUŞMADA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

AZİZ YILDIRIM HASTANEYE KALDIRILDI! (VİDEO)

ÜMİT KARAN: "BELKİ DE F.BAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞUNU İSTEMEDİM"

BÜLENT UYGUN: "TEŞVİĞİ ÖNLERKEN; ŞİKE GİBİ GÖSTERDİLER"

KENAN YARALI: "KREDİ ALAMADIM, BORÇ ALDIM"


16. DURUŞMADA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

SADRİ ŞENER İLE AZİZ YILDIRIM NE KONUŞTU?

YILDIRIM ŞENER'İ DE GÜLDÜRDÜ!

ŞAKAR'DAN AZİZ YILDIRIM'A: SANA MI SORACAĞIZ!

MAZLUM: TRABZON'DAN GÜVENLİK HİZMETİ KARŞILIĞI PARA ALDIM

MAHMUT BOZ: ŞİKE VEYA TEŞVİK TEKLİFİ ALMADIM!

MAHKEME BAŞKANINDAN VEDERSON'A UYARI!

Sayfa Yükleniyor...