NİHAİ KARAR PAZARTESİ

'Futbolda Şike' Davası'nda sona eren 22. duruşmanın ardından, ara karar açıklandı. Tahliye taleplerini değerlendiren Mahkeme Heyeti, tüm talepleri reddetti. Nihai kararın verileceği son duruşma ise pazartesi günü saat 09:00'da başlayacak.

NTV Spor 29.06.2012 - 00:31
NİHAİ KARAR PAZARTESİ

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 4 tutuklu sanığın tahliye talebi reddedildi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık ve avukatlarının taleplerini değerlendiren Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu ve menajer Yusuf Turanlı'nın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Başkan Ekinci, bu sanıkların tutukluluk durumlarının, 2 Temmuz Pazartesi günü sanıklara son sözlerinin sorulmasının ardından verilecek hükümle birlikte yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Duruşma, davaya ilişkin karar verilmek üzere 2 Temmuz'a ertelendi. 

 

DAVANIN 22. DURUŞMASINDA NELER OLDU?

TUTUKSUZ SANIKLAR DA KATILDI

Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mecnun Odyakmaz, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Ümit Karan, Serdar Adalı, Korcan Çelikay, İbranim Akın, İlkay Çelikay ve Serdar Kulbilge'nin de aralarında bulunduğu 36 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

FİKRET ORMAN SALONDA
Duruşmaya izlemek için spor camiasından isimlerde hazır bulundu. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Abdullah Kiğılı da duruşmayı izliyor.

YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sınırlı sayıda muhabirler alındı. Muhabirlere ve izleyicilere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait akreditasyon kartı verildi.

'CEP TELEFONU' YASAĞI
Öte yandan duruşmada bir avukatın telefonu çaldı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, " O çalan cep telefonu mu? Nasıl bir çalma o öyle. Avukat bey canlı yayın mı yapıyor sunuz?" dedi. Avukatın, "Telefon efendim. Nasıl canlı yayın yapalım?"diye yanıt verdi. "Bilmem artık frekans falan olabilir" diyen mahkeme başkanı, öğleden sonra duruşmalara cep telefonu sokulmaması talimatını verdi.

KULÜPLER BİRLİĞİ, AZİZ YILDIRIM'I ZİYARET ETTİ
Öte yandan Kulüpler Birliği Başkanı olan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile bazı kulüplerin başkanları salona geldi. Başkanlar, sanık Aziz Yıldırım ile önce tokalaştı sonra ayaküstü sohbet etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal'a , "Başkanlığınız hayırlı olsun" dedi.

AVUKAT BAYRAKTAR: UEFA DELİLLERİ İNCELEDİKTEN SONRA KARAR VERDİ
Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "UEFA'nın kendisine gelen delilleri inceledikten sonra tahlil ederek kararını verdiğini belirtti.

UEFA kararında 'her türlü dinleme hakkının ihlali' diye beyanda bulundu. Ona karşı da UEFA kendi yargılamasını yaptığını belirtti. Şike iddiasının maçların dışında telefon dinlemelerini dayanılarak ortaya konulması ve buradan cezalandırılmaya gidilmesi hukuka aykırıdır. Telefon konuşmalarında iddiaların , maçlarda somut olarak yansıma gerektiğini UEFA kararlarında vurgulamaktadır" dedi.

AVUKAT DEDE: TAHKİM KURULU KARARI YARGI KARARIDIR
Yıldırım'ın diğer avukatı Şeref Dede ise, "UEFA ve TFF'nin kararlarına ilişkin Trabzonspor'un avukatının söylediği sözler kabul edilemez. TFF Tahkim Kurulu kararları, Anayasa'da yapılan değişiklik ile artık kesin nitelikte yargı kararı niteliğindedir.Tahkim Kurulu incelemesini yaptı ve Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe'nin şike ile teşvik suçlamalarına karışmadığını belirtmiştir.Bu kesin bir karardır" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...