Gençlerbirliği'nin golcüsü La Liga'dan

Gençlerbirliği, golcüsünü La Liga'dan buldu... Kırmızı-Siyahlılar, Osasuna forması giyen Sırbistan Milli Takımı'nın golcüsü Dejan Lekiç'i renklerine bağladı.

NTV Spor 03.07.2012 - 20:30
Gençlerbirliği'nin golcüsü La Liga'dan

Kırmızı-siyahlılar defans oyuncusu Tosiç'den sonra Sırbistan Milli Takımı'nın golcüsü Dejan Lekiç'i de transfer etti. Genel Mennajer Cem Onuk, ''Uzun uğraşların sonucunda Lekiç ile anlaştığımız için mutluyuz'' dedi.

Sezon öncesi ilk yabancı transferini Sırbistan Milli Takımı'nın sol beki Tosiç'i kadrosuna katarak yapan kırmızı-siyahlı kulüp, aradağı golcüyü de aynı milli takımda buldu.

Uzun süredir görüştüğü Osasuna'nın golcüsü Lekiç'i dün Ankara'ya getiren başkent temsilcisi yöneticileri, bu oyuncuyla 3 yıllık sözleşme yapma konusunda anlaşmaya vardı.

Gençlerbirliği Kulübü Genel Menajeri Cem Onuk, uzun uğraşların ardından Lekiç ile anlaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Ankara'ya dün gelen futbolcuyla yaklaşık 10 saat süren transfer görüşmesinin ardından bu akşam saatlerinde sonuca ulaşabildiklerini ifade eden Onuk, ''İstediğimiz ve Gençlerbirliği'ne çok faydalı olacağına inandığımız bir transferi daha başarıyla sonuçlandırdık'' dedi.

Transferde dikkatleri dağılmasın diye birçok futbolcuyla aynı anda görüşme yapmayı tercih etmediklerini vurgulayan kırmızı-siyahlı kulübün genel menajeri, ''Belirlediğimiz bölgeler için tek bir isme odaklanarak transferi sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Dikkatimizi dağıtmıyoruz ve adım adım gidiyoruz. İsmini telaffuz ettiğimiz sporcuları teker teker kadromuza katıyoruz. Bu isimlerden biri de Dejan Lekiç'ti ve bu ismi de Gençlerbirliği'ne kazandırdık. Aynı dikkat ve titizlikle çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' dedi.

Dejan Lekiç, yarın saat 11.00'de Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törende resmi sözleşmeye imza atacak.

SIRBİSTAN'DAN İSPANYA'YA
Sırbistan'ın Kraljevo kentinde 1985 yılında doğan 1,93 metre boyundaki Dejan Lekiç, iki ayağını da kullanabiliyor.

Uzun boyunun avantajıyla hava toplarında da etkili olan Lekiç, ülkesinin Popovici takımında 2 sezonda 39 maçta, 14 gol attı. Daha sonra Metalaç Kraljevo'ya giden Lekiç, 2 sezonda oynadığı 43 karşılaşmada 22 gol atma başarısı göstererek, yine 2 sezon oynadığı Zemunda kulübüne transfer oldu.

Zemunda takımıyla 64 maçta 34 gol sevinci yaşayan Sırp golcü, transfer olduğu Kızılyıldız'da oynadığı 27 maçta 12 gol kaydederek dikkatleri çekti ve İspanya'nın yolunu tuttu.

La Liga'da kariyerine devam eden Lekiç, çoğunlukla sonradan oyuna girdiği 46 maçta Osasuna formasıyla takımına 6 kez gol sevinci yaşattı.

Sayfa Yükleniyor...