Timsah turu Bursa'ya bıraktı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Bursaspor, deplasmanda karşılaştığı Finlandiya'nın Kups Kuopio takımına 1-0 mağlup oldu ve tur şansını Bursa'daki rövanş maçına bıraktı.

NTV Spor 02.08.2012 - 20:21
Timsah turu Bursa'ya bıraktı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Bursaspor, deplasmanda karşılaştığı Finlandiya'nın Kups Kuopio takımına 1-0 mağlup oldu ve tur şansını Bursa'daki rövanş maçına bıraktı.

Rövanş karşılaşması ise 9 Ağustos'ta Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak.

Bursaspor mücadeleye çok hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren rakibi üzerinde ciddi bir baskı kuran yeşil-beyazlı ekip, 8. dakikada Hakan Aslantaş'ın vuruşunda kaleci Hilander'i geçemezken, bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra N'diaye ile yine gole yaklaştı.

Ataklarını sıklaştıran Bursaspor, 15'te ise gole çok yaklaştı. Batalla'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan İsmail Odabaşı, kaleciyi geçemedi ve yüzde yüzlük bir fırsattan yararlanamadı.

İlk 20 dakikanın ardından Finlandiya ekibi Kups, maçtaki dengeyi sağladı. İlk yarının son bölümünde ise maçın temposu düştü. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Kups, temsilcimiz Bursaspor karşısında kontra ataklarla etkili oldu.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasının son saniyelerinde ise ev sahibi Kups, mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Hynynen'in ortasında topla buluşan Paananen, kale sahası üzerinde üstten auta gönderdi.

Mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının ilk bölümünde de Bursaspor'un iyi oyunu vardı. Topa daha fazla sahip olmasına rağmen gol pozisyonu üretmekte zorlanan yeşil-beyazlı ekip, skoru değiştiremedi.

Maçın başında Bursaspor karşısında daha pasif bir oyun sergileyen ev sahibi ise dakikalar ilerledikçe daha fazla hücumu düşünmeye başladı. Bu atakların sonucunda da Kups, 73'te 1-0 öne geçti. Hynynen'in kullandığı serbest vuruşta, kale sahasında oluşan karambolde araya giren Snader Puri, takımını öne geçirdi.

Bu golden sonra Bursaspor, yaklaşık 10 dakika boyunca beraberlik golünü aradı. Ancak temsilcimize bu fırsatı vermeyen Finlandiya ekibi Kups Kuopio, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve rövanş mücadelesi öncesi avantaj yakaladı.

KUPS KUOPIO: 1 - BURSASPOR: 0
Stat:
Savon Sanomat
Hakemler: Sebastien Delferiere, Yves De Neve, Frederick Stalport (Belçika)
KuPS Kuopio: Hilander, Nissinen, Taipale, Karkainen, Hynynen, Joenmaki, Paananen (Dk. 90 1 James), Ilo (Dk. 81 Venalainen), Puri, Tabe, Obiefule
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Hakan Aslantaş, İsmail Haktan (Dk. 62. Turgay Bahadır), Musa (Dk. 87 Adem), N'Diaye, Ozan İpek (Dk 62. Ferhat Kiraz), Batalla, Pinto
Gol: Dk. 73 Puri (KuPS Kuopio)
Sarı kartlar: Dk. 16 Tabe, Dk. 51 Nissinen (KuPS Kuopio), Dk. 4 İsmail Haktan, Dk. 32 Ozan İpek, Dk. 41 Pinto, Dk. 81 Musa, Dk. 90 1 N'Diaye (Bursaspor)

Sayfa Yükleniyor...