EFSANENİN VEDASI!

Alex devri kapandı! F.Bahçe'nin efsane isimlerinden biri olan Brezilyalı yıldız, Aykut Kocaman ile yaşadığı gerilim sonrası kadro dışı bırakılması nedeniyle F.Bahçe kariyerini sonlandırdı. Alex, Twitter'da "Hayatımın en üzücü imzası oldu" diye yazdı...

NTV Spor 01.10.2012 - 17:27
EFSANENİN VEDASI!

105 yıllık tarihinde Fenerbahçe'nin en iyi yabancı futbolcusu olarak gösterilen, kırdığı rekorlar ve takımına kazandırdığı başarılarla adını kulüp tarihine altın harflerle yazdıran Alex de Souza, heykelinin dikildiği 9. sezonunda sarı lacivertli takımdan ayrıldı.   
 
Alex de Souza, son dönemde büyük gerilim yaşadığı ve kıskançlıkla suçladığı Teknik Direktör Aykut Kocaman tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı. Bunun üzerine başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya gelen Alex de Souza, sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.
 
Brezilyalı futbolcunun, Fenerbahçe'nin Spartak Moskova ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turu ilk maçında yedek bırakılması ve Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasındaki Gaziantepspor karşılaşmasının 18 kişilik maç kadrosuna alınmamasıyla bu sezon yeniden başlayan Aykut Kocaman - Alex de Souza krizi, Alex'in twitter hesabından Aykut Kocaman'ı kastederek kullandığı, "Tek kelimeyle açıklamak gerekirse kıskançlık" ifadesiyle daha da büyümüştü.  
 
Avrupa Ligi'ndeki Marsilya maçının 67. dakikasında Alex'in oyundan alınmasının ardından takımın 2 gol yiyerek, beraberliğe razı olması taraftarı çileden çıkarırken, tribünlerden ilk kez "Aykut Kocaman istifa" sesleri yükselmişti. Ligde son oynanan Kasımpaşa maçında da Alex'in ikinci yarıda oyundan alınması ve ardından gelen 2-0'lık mağlubiyetle bu kez taraftarlar Aykut Kocaman'ın yanı sıra başkan Aziz Yıldırım aleyhine de tezahüratlarda bulunmuştu.
 
Takımı toparlama yolunda radikal kararlar alma yoluna giden Aykut Kocaman, futbolcularla bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda, Alex'in kadro dışı kaldığı kararı kendisine tebliğ edildi.
 
Kadro dışı bırakılan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, yaşanan gelişmelerin ardından kulüp binasına giderek başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle toplantı yaptı. Brezilyalı futbolcu, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kontratımı sonlandırdım. Hayatımın en üzücü imzası oldu. Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti, ama bir taraftar kazandı. Her şey için teşekkürler" ifadesini kullandı.
 
Fenerbahçe Kulübü de Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şu ifadeyi kullandı: "Futbolcumuz Alexsandro De Souza ile bugün yapılan görüşmede, kendisinin takımımıza bugüne kadar olan katkılarından dolayı teşekkür edilerek, sözleşmemiz karşılıklı mutabakat ile bugün itibariyle feshedilmiştir." 

Sayfa Yükleniyor...