İki efsane birden...

Ligin 19. haftası kulüplerinin efsanesi iki teknik adamın istifasına sahne oldu. Trabzonspor'da Şenol Güneş, Bursaspor'da ise Ertuğrul Sağlam görevinden istifa etti.

NTV Spor 27.01.2013 - 21:49
İki efsane birden...

Teknik direktör değirmeni, bu kez iki efsane ismi yuttu. Kulüplerinin efsanesi haline gelen ve Türk futbol tarihine geçen başarılarda imzaları olan iki teknik adam, görevlerinden istifa etti. İlk olarak Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş görevini bıraktığını açıklarken; kısa bir süre sonra da Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın istifa haberi geldi.
 
ÖNCE ŞENOL GÜNEŞ BIRAKTI
Sadece Trabzonspor tarihinin değil, Türk futbol tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan Şenol Güneş, bordo mavili takıma 4. kez veda etti. Teknik Direktör olarak ilk 1988-89 sezonunda Trabzonspor'u çalıştıran Güneş ardından 1993-97 ve 2005-07 dönemlerinde de bordo mavili takımın başında yer almıştı. 2009'da bir kez daha Trabzonspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam, Elazığspor yenilgisinin ardından 4 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Güneş istifası sonrası yaptığı açıklamada oyuncularla aynı duygu ve düşünceleri paylaşmadıklarını belirterek, ''Oyuncularımda iyi niyet olmasına rağmen bu konuda mesafe alamadık. Bu nedenle de Trabzonspor'da kan değişikliğinin yararlı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN


ARDINDAN ERTUĞRUL SAĞLAM DA GİTTİ

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un başına geçtiğinde belki kendi bile Türk futbol tarihine geçeceğinden habersizdi. Ancak 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında başlayan bu birliktelik kısa sürede meyvesini verdi ve başarılı sonuçlar birbirini kovaladı. Ertesi sezon da süren bu başarı çizgisi, 2009-10 sezonu bitiminde Türk futbol tarihine geçen bir şampiyonluğa ulaştı. Ertuğrul Sağlam, Türk futboluna 5. şampiyonu kazandıran teknik adam olarak tarihe geçti.

Ancak sonrasında camiada oluşan Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve ligde yeni şampiyonluklar beklentisinin karşılık bulmamasının ve ardından gelen başarısız sonuçların ardından Ertuğrul Sağlam'ın istifasını, Yönetim Kurulu'na sunduğu öğrenildi.
         
Kulüp yöneticilerinden alınan bilgiye göre akşam yapılan antrenmana çıkmayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetim kuruluyla görüşerek istifa kararını bildirdi.
         
Bu arada, Bursasporlu yöneticilerle Sağlam arasındaki ikna görüşmeleri sürüyor.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN
 
8 TEKNİK DİREKTÖR GÖREVİNDEN AYRILDI
Spor Toto Süper Lig'de, sezon başından bu yana görevden ayrılan teknik direktör sayısı da 8'e yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Sanica Boru Elazığspor, Mersin İdmanyurdu takımları da ligin ilk yarısında teknik direktör değişikliği yaşamıştı.

Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da ilk yarının son maçında, kendi sahalarında Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildikleri maçtan sonra istifa etmiş, ancak kulüp yönetimi istifasını kabul etmemişti.  

Sayfa Yükleniyor...