"Yiyorsa onlara söyleyin"

Rıdvan Dilmen, Kasımpaşa-Galatasaray maçı sonrası sosyal medyada ortaya atılan yalan iddialara tepki gösterdi...

NTV Spor 23.03.2015 - 00:15
"Yiyorsa onlara söyleyin"

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Kasımpaşa-Galatasaray maçından sonra sosyal medyada çıkan spekülasyonlara tepki gösterdi. İddia edildiği gibi Veysel Sarı aleyhine ifadeler kullanmadığını söyleyen Dilmen, "10 yıldır 100'den fazla program yaptık. Bu program çok değerlidir. Hiçkimseye seviyesiz ve saygısız davranamayız" dedi. 
 
Programda Gültekin Onay'ın "Bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Bizim programımızda Kasımpaşa-Galatasaray maçı sonrası Rıdvan Dilmen'in kullanmadığı ifadeler internet ortamında dolaşıyor" sözlerinden sonra sözü Dilmen aldı.
 
Rıdvan Dilmen, "Veysel'le ilgili konu olmadı, Fenerbahçeli eski sol bek İlhan'la ilgili konu oldu. Galatasaray'da oynarken bu kadar faydalı olmadı diye şaibeli bir laf yapmışım" derken Veysel Sarı'ya şu şekilde seslendi: "Bak Veysel kardeşim. Ben sizin bir futbolcu abinizim, eski bir futbolcuyum, dilinizi ve sizleri de çok iyi anlarım. Seni fazla tanımasam da, bir kaç keç oturdum, dünya terbiyeli, saygılı bir futbolcusun. Seni gönderen antrenörün yanına kadar gidip yanaklarından öpecek kadar değerli bir çocuksun. Sizin bu abiniz, sizlere; terbiyesizlik, saygısızlık yapmaz. Bunu bilin."
 
Asıl saygısızlık terbiyesizlik yapan insanların sanal alemde abuk subuk yazılar yazdığını dile getiren Dilmen; "Yazıyorsunuz, çiziyorsunuz; çocuklar da üzülüyor. Bunun böyle olmadığını bilin. Başka yayınlarda bazı cümleler kullanılmış; ancak ben onların da art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ben söylemem de yiyorsa onlara söyleyin. Yapamazsınız, çünkü onlarla birlikte hareket ediyorsunuz, gücünüz yetiyorsa onlara ses edin" diye konuştu. 

%100 Futbol programının değerli olduğunu vurgulayan Rıdvan Dilmen, "10 yılı aşkın sürede 1000'i aşkın program yaptık ve hiçkimseye de seviyesiz ve saygısız davranamayız. Veyselciğim, sen aldırış etme. Biz sizin abiniziz. İyi ve kötü oynarsınız bu ayrı konu. Biz değerlerimizle kalırız" ifadelerini kullandı.
 
Sosyal medyada ilk yarının ardından gülen, maç sonrası ise üzgün ifadeleriymiş gibi sözde bir görsel yapıldığını da vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Ben bunları aştım. Ben 1978'den bu yana lisanslı sporcuyum. O yenmiş bu yenmiş, ben bunları çoktan aştım. Duygularımla, mantığımı, objektifliğimi ayırabilecek bir kişiyim. İnsanlarımız bunu fazlasıyla değerlendirecektir. İnsanlarımız bunlarla uğraşmasın, hayatta çok daha önemli işler var. Boşluktan söylüyorlar bir de yalan söylüyorlar. Bunu bir düzeltme olarak söylüyorum. Ben Allah'tan başka kimseye hesap vermeyen bir kişiyim ve Veysel'e hesap vermek zorunda kaldım. O çocuk üzülmüştür. 77 milyondan bir tane kardeşimi üzmem, en fazla kötü oynadın derim. Bunu sorumluluk hissettiğim için yaptım" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...