Mehmet Büyükekşi'den EURO 2024 ve aday kadro yorumu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) hazırlık süreciyle ilgili bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi - NTV Spor 08.05.2024 - 20:52
Mehmet Büyükekşi'den EURO 2024 ve aday kadro yorumu

TFF Başkanı , 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ödül alsın ya da almasın tüm sporcuları kutlayan Mehmet Büyükekşi, "70 yıldan beri böyle güzel bir spor organizasyonu yaptığı için yetkilileri tebrik ediyorum. Her zaman da söylerim marifet iltifata tabii. Burada marifet gösteren sporcularımızın hepsini ödül alsın almasın tebrik ediyorum. Ödül alanlar da ayrı bir övgüyü ve tebriği hak ediyor" diye konuştu.

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecine yönelik bir soruya Büyükekşi, "Çok güzel bir şekilde hocamız ve teknik ekibimiz hazırlanıyor. Biliyorsunuz hocamız geçen hafta Adana'daydı. Türkiye'yi karış karış futbolcularımızın olduğu yerleri geziyor. Ayrıca yurt dışındaki futbolcularımızı çok yakından takip ediyor. 2024 Avrupa Şampiyonası'ndan çok ümitliyiz. Biliyorsunuz ki 4 Haziran'da ilk maçımızı İtalya ile oynayacağız. Ardından 10 Haziran'da Polonya ile bir dostluk maçı yapacağız. Bu iki maç takımımızın bundan önceki gösterdiği performanslara göre seçilen futbolculardan oluşacak. Biliyorsunuz ki kadrodaki futbolcu sayısı 23'ten 26'ya çıktı. Hocamız bu 26 kişilik kadroyu orada belirleyecek. Oyun sistemini belirleyecek. İnşallah 18 Haziran'daki Gürcistan maçıyla turnuvaya güzel bir başlangıç yapmayı ümit ediyoruz" yanıtını vererek konuşmasını tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...