İtiraz reddedildi!

NFL Yönetimi, "sönük top" skandalı ile ilgili kararından dönmedi. New England Patriots'ın ünlü oyun kurucusu Tom Brady'nin 4 maçlık cezaya itirazını reddeden yönetim, Brady'nin telefonunu imha edip; bazı delilleri yok ettiğini ve Amerikan futboluna zarar verdiğini savundu.

NTV Spor 29.07.2015 - 13:09
İtiraz reddedildi!

Amerikan Profesyonel Futbol Ligi NFL'de, New England Patriots ile Indianapolis Colts arasındaki konferans şampiyonluk maçı, spor literatürüne "deflategate" olarak geçen bir tartışmayı da beraberinde getirmişti. İddialara göre New Englandlı yetkililer, maçta ünlü oyun kurucu Tom Brady'nin kullandığı topların havasını indirmişti. Havası indirilmiş topu tutmak daha kolay olduğu için, Brady'nin takımına avantaj sağladığı öne sürülüyordu. NFL Yönetimi, skandal ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından, New England Patriots'ı, topların havasını indirmekten suçlu bulmuş, kulübe 1 milyon dolar ceza, Brady ise durumdan en azından genel hatlarıyla haberder olmasına karşın, maç yetkililerini uyarmadığı gerekçesiyle 4 maç men cezası vermişti. Brady, cezaya itiraz etse de NFL Yönetimi geri adım atmadı. Brady'nin Amerikan futbolunun bütünlüğüne zarar verdiğini savunan NFL Yönetimi, yıldız oyuncunun soruşturma esnasında kanıtları sakladığını da iddia etti. Buna göre, Tom Brady, soruşturma kapsamında cep telefonunun inceleneceğini bilmesine karşın, telefonu imha ederek yetkililerin yaklaşık 10 bin mesaja erişimini engelledi. Brady'nın profesyonel futbol ahlakına uygun hareket etmediğini savunan yönetim, oyuncunun güvenilirliğinin sarsıldığını belirtti.

New England, az hava basılmış toplarla oynadığı maçta, Indianapolis Colts'u farklı yenerek Superbowl'da mücadele etmeye hak kazanmış; finalde de Seattle Seahawks'u yenerek şampiyon olmuştu. Tom Brady ise maçın en değerli oyuncusu ödülüne layık görülmüştü.

Sayfa Yükleniyor...