Bayern doludizgin

Almanya Ligi’nde zorlu Schalke deplasmanında 3-1 kazanan kırmızı-beyazlılar, en yakın takipçisi Dortmund ile puan farkını 8’e çıkarttı.

NTV Spor 21.11.2015 - 21:55
Bayern doludizgin

Bayern Münih'in Almanya Ligi'ndeki inanılmaz performansı sürüyor. Teknik direktör Pep Guardiola'nın ekibi, Schalke deplasmanında 3-1 kazanarak 13 haftada 12. galibiyetini alırken yenilmezliğini de sürdürdü.

Kırmızı-beyazlılar, Cuma akşamı Hamburg deplasmanında 3-1 mağlup olan en yakın takipçisi Borussia Dortmund ile puan farkını sekize yükselterek şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj yakaladı.

Karşılaşmada Bayern ilk golü 9. dakikada buldu. David Alaba'nın uzak mesafeden şutu Schalke'den Goretzka'ya çarparak yön değiştirdi ve kaleci Fahrmann'ı yanıltarak ağlarla buluştu. 17'de üç kişiden sıyrılan Leroy Sane'nin pasında Schalke'nin genç oyuncusu Maximilian Meyer, içeri kat edip topu ağlara gönderdi.

2010'dan bu yana Schalke'ye kaybetmeyen Bayern Münih, 69'da bir kez daha üstünlüğe ulaştı. Arjen Robben'in adrese teslim ortasında markajdan kurtulan Javi Martinez'in kafa vuruşu, kaleci Fahrmann'ı çaresiz bakışları arasında ikinci Bayern golü oldu.

90+1'de Arturo Vidal'in pasında Bayern'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski'nin şutunda direk gole izin vermedi. Bu pozisyonun hemen ardından Joshua Kimmich'in pasında Thomas Müller, Bayern Münih'i deplasmanda 3-1'lik üstünlüğe ulaştırdı. Alman futbolcu ligdeki gol sayısını 12'ye çıkartarak 14 gollü Lewandowski'nin ardından bu sezon Bayern Münih'te en çok gol atan ikinci oyuncu oldu.

48 YILLIK REKOR KIRILDI
Müler-Lewandowski ikilisi, Bayern Münih'in bu sezon 40 golünün 26'sını kaydederken, 48 yıl önce aynı sürede 25 gol atan Borussia Mönchengladbach'tan Peter Meyer ve Herbert Laumen'in rekorunu tarihe gömdü. Bayern Münih ise 13 haftada 12 galibiyet, 1 beraberlikle Alman Ligi tarihinin en iyi başlangıç rekorunu geliştirmeyi sürdürdü. 13. hafta sonunda beşinci mağlubiyetini alan Schalke ise ligde 20 puanla yedinci sıraya geriledi.

Sayfa Yükleniyor...