Bakan'dan 3 Temmuz açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı CNN Türk yayınında soruları yanıtladı. Bakan Kılıç'a 3 Temmuz sürecinde FETÖ Terör Örgütü'nün Fenerbahçe'ye operasyon düzenlediği iddiaları soruldu. Bakan Kılıç ise soruşturma halinde olduklarını söyledi.

NTV Spor 25.07.2016 - 21:30
Bakan'dan 3 Temmuz açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CNN Türk'te konuk olduğu programda soruları yanıtladı.

Bakan Kılıç'a 'Fenerbahçe'ye yönelik şike konusunda söylentiler mevcut. Tüm bu sızma girişimleri Türk futbolunda da hali hazırda var mıdır, bu konu ile ilgili başlatılacak yeni bir çalışma var mıdır? TFF'de herhangi bu konuda değişiklik söz konusu olabilir mi?' soruları soruldu.

Bu soru üzerine Kılıç, "15 Temmuz'dan sonraki yapmış olduğumuz çalışmalar tüm kurumları ve kurulları kapsayacak. İçerisinde FETÖ Terör Örgütü üyelerini barındırıp barındırmadıkları konusunda çalışmalarımıza başladık" cevabını verdi.

TFF'nin özerk bir yapıda olduğunu hatırlatan spor bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüklerini söyleyerek, "Kendi bakanlığımızda ve bakanlığımıza bağlı federasyonlarımızda da bu çalışmalar yapılmaktadır. Yargının içerisinde olduğu bir süreç işleyecek. FETÖ Terör Örgütü ile bağlantılı olanların bundan sonra aramızda barınmalarının imkanı yoktur" yanıtını verdi.

'Görevden almalar konusunda sizin yeni bir çalışmanız var mıdır?' şeklindeki soru üzerine ise spor bakanı, "17-25 Aralık sürecinden sonra göreve geldiğimiz için son iki yıldır bu konuda yapmış olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz bir çalışmamız zaten var. Geçmişe dönükte bu örgütün içinde yer alarak hizmet etmiş olanları devletin tüm kademelerinden çıkarmak için bir çalışmamız vardı, yaptık, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...