Nadal finalde!

Avustralya Açık'ta diğer tekler finalinin de adı belli oldu: Nadal-Wawrinka! Roger Federer'i üstün bir oyunun ardından 3-0 yenen İspanyol Rafael Nadal, finalde İsviçreli Stanislas Wawrinka'nın rakibi oldu...

NTV Spor 24.01.2014 - 13:29
Nadal finalde!

Avustralya Açık Tek Erkekler'de 2. finalist Rafael Nadal oldu. Yarı final maçında Avustralya'yı daha önce 4 kez kazanan İsviçreli Roger Federer ile karşılaşan İspanyol raket, çok fazla zorlanmadı. Çekişmeli geçen ilk seti tie-break ile alan Nadal, 2. ve 3. setlerde daha üstün bir oyun sergiledi ve 6-3'lerle karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Maçın ilk setinde iki tenisçi de servis kırmayı başaramadı. Tie-break'e giden ilk seti Rafael Nadal 7-6 kazandı.
 
İkinci sette daha iyi olan taraf Rafael Nadal'dı. Uzun rallilere sahne olan setin 6. oyununda rakibinin servisini kıran İspanyol raket, bu seti de 6-3 alarak durumu 2-0 yaptı.
 
Karşılaşmanın 3. setine de etkili başlayan Nadal, 3. oyunda rakibinin servisini kırarak avantajı eline geçirdi. Çabuk toparlanan İsviçreli raket, 4. oyunda rakibine cevap verdi ve oyun 2-2'ye geldi. Ancak ilerleyen oyunlarda 2 kez daha rakibinin servisini kıran Nadal seti 6-3, maçı da 3-0 alarak finale adını yazdırdı.
 
Nadal böylece kariyerinde 3. kez Avustralya Açık finaline yükseldi. 2009'da ilk finalinde Federer'i yenip şampiyon olan Nadal, 2012 finalinde ise Djokovic'e yenilmişti.

Nadal finalde bir başka İsviçreli raket Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak. Çeyrek finalde, turnuvanın en büyük favorilerinden Novak Djokovic'i eleyen Wawrinka, yarı finalde de Tomas Berdih'i mağlup etmeyi başarmıştı.

Nadal-Wawrinka finali pazar günü oynanacak. İki raket arasında bugüne kadar oynanan 12 maçı da Nadal kazandı.
 
Cumartesi ise tek kadınlar finalinde Çinli Li Na ile Slovak Dominika Cibulkova karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...