"Hayalim dünya 1 numarası olmak"

Bu yıl sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ı juniorlarda kazanan Elizaveta Kulichkova, NTV Spor'a konuk oldu. Genç tenisçi, en büyük hayalinin dünya 1 numarası olmak olduğunu söyledi.

NTV Spor 25.07.2014 - 18:36
"Hayalim dünya 1 numarası olmak"

Bu yıl sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ı juniorlarda kazanan Elizaveta Kulichkova, NTV Spor'a konuk oldu.

Çalışmalarını İstanbul ENKA Spor Kulübü'nde sürdüren Rus tenisçi, İstanbul'daki yaşamından tenis kariyerine bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Antrenmanlarını 2 yıldır ENKA Spor Kulübü'nde yapan Kulichkova, İstanbul'da olmaktan dolayı mutlu.

Türkiye'de ikinci yılını geçirdiğini belirten Kulichkova, “Bu benim 2. yılım. Geçen yıl mayıs ayında gelmiştim. Nisan ayında Antalya'da bir final oynamıştım ve ardından İstanbul'a geldim. Neredeyse bütün yazı burada geçirdim ve sonra burayı sevdim ve burada kalmaya karar verdim. Tesisler güzel. Aynı zamanda her yere çok yakın. Özellikle ilk yılımda İstanbul'u gezmek için çok fazla zamanım oldu. Burayı gerçekten çok sevdim. Çok güzel bir şehir. Benim favori şehirlerimden. Bu yıl daha çok antrenmanlarla zaman geçirdim. Ancak pazar günleri fırsat buldukça geziyorum” şeklinde konuştu.

Avustralya Açık'ta kazandığı şampiyonlukla junior kariyerini noktalayan Kulichkova ilk WTA deneyimini de İstanbul Cup'ta yaşadı. Elemelerden gelip ana tabloya çıkan Rus tenisçi, ilk turda Shahar Peer'e 3 sette boyun eğdi. Kulichkova gençler ve büyükler kategorileri arasındaki en büyük farkı da bu turnuvada gördü.

Büyükler ve küçükler arasındaki farkı değerlendiren genç tenisçi ,”Bence en büyük fark gençlerde sporcuların daha çabuk pes etmeleri ve yeterince agresif olamamaları. Büyüklerde kesinlikle pes eden bir tenisçi göremiyorsunuz . Ancak gençlerde böylesi durumlar olabiliyor. Bence en büyük fark bu” şeklinde konuştu.

Artık büyüklerde boy gösterecek olan Kulichkova önüne büyük hedefler koymuş. Hayalinin dünya 1 numarası olmak olduğunu belirten Kulichkova, “Bu sezon sonunda öncelikle ilk yüze mümkün olduğunca yaklaşmak istiyorum. 2 yıl sonra da ilk 20 içine girme hedefim. Çok zor olduğunu biliyorum. Ancak imkansız değil. Yapılabilecek şeyler... En büyük hayalim dünya 1 numarası olmak tabii ki. kortta iyi olduğumu göstermek istiyorum. İnsanların beni tanımalarını istiyorum. Tabii ki şu kadar Grand Slam kazanırım ya da şu kadar turnuva kazanmak istiyorum diyemem, ama kazanabildiğim kadar kazanmak istiyorum” dedi. 

Elizaveta Kulichkova sezonun büyük bölümünü ITF turnuvaları oynayarak geçirecek. Bu yılki en büyük sınavını ise 25 Ağustos'ta başlayacak Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda verecek.

Sayfa Yükleniyor...