İlk finalist Wawrinka

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Roland Garros'ta tek erkekler yarı finalinde İsviçreli Stan Wawrinka, Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-1 yenerek ilk finalist oldu.

NTV Spor 05.06.2015 - 18:54
İlk finalist Wawrinka

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın tek erkekler yarı finali mücadelesinde 8 numaralı seri başı İsviçreli Stan Wawrinka ile dünya 14 numarası Fransız Jo-Wilfried Tsonga karşılaştı.

Maça iyi başlayan Wawrinka, etkili "forehand" vuruşlarıyla üstünlük kurduğu Tsonga'nın servisini 4. oyunda kırdı. Skor üstünlüğünü oyun boyunca koruyan İsviçreli tenisçi, ilk seti 6-3 aldı.

Çekişmeli geçen ikinci sette tenisçiler birbirine üstünlük kurmada zorlanırken, 6-6'lık eşitliğin ardından "tie-break" bölümüne geçildi. Oyunun bu bölümünde üstün bir performans sergileyerek rakibine 7-1 üstünlük kuran Tsonga, seti 7-6 alarak skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette de tenisçiler skor üstünlüğünü ele geçirmede zorlandı. Wawrinka, kortun paraleline gönderdiği düzgün vuruşlarla sayılar bulurken, Tsonga servisleriyle etkili olmaya çalıştı ve mücadele 2. kez  "tie-break"e gitti. Wawrinka, tecrübesinin de yardımıyla oyunun bu bölümünü 7-3 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette yorulan ve daha fazla basit hata yapan Tsonga karşısında oyunun kontrolüne ele geçiren Wawrinka, seti 6-4, maçı ise 3-1 alarak adını finale yazdıran ilk tenisçi oldu.

Bu sonuçla Tsonga, 2013'ün ardından bir kez daha Roland Garros'ta yarı finalde elendi ve grand slam'lerde şampiyonluk özlemini sonraki turnuvalara bıraktı. Geçen yıl Avustralya Açık'ta kupaya uzanan Stan Wawrinka ise Fransa'da finale kalarak kariyerindeki ikinci grand slam şampiyonluğunu yakalama fırsatını yakaladı.

 

Sayfa Yükleniyor...