"Motiveyiz çünkü kazanıyoruz..."

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın 1 numaralı seri başı Venus Williams, WTA ilk 100'deki en yaşlı sporcu olmasına rağmen 15. sırada yer almasını, kazanmaya bağlı motivasyon ile açıkladı...

NTV Spor 19.07.2015 - 15:27
"Motiveyiz çünkü kazanıyoruz..."

TEB BNP Paribas İstanbul Cup için İstanbul'a gelen Venus Williams, NTV Spor'a konuştu. Williams, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten yayınlanacak turnuva öncesi Pınar İlik Üçer'in sorularını yanıtladı.
 
WTA'in 100 tenisçilik sıralamasındaki en yaşlı isim olmasına rağmen 15. sırada yer alan Venus Williams, bu yüksek motivasyonunu hala turnuva kazanıyor olmasına bağladı. 35 yaşındaki yıldız raket, kendisinden 1 yaş küçük olan ve zirvede yer alan kardeşi Serena Williams için ise "Daha önce kimsenin yapmağını yapmak üzere, onunla çok çok gurur duyuyorum" dedi.
 
İstanbul'a da övgüler yağdıran TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın 1 numaralı seri başı raketi, "Geçen gelişimde bazı yerleri gördüm ama heryeri göremedim. Umarım bu sefer görürüm..." diye konuştu.
 
10 yıl sonra buradasınız. Yeniden kazanmak için herhalde?
Evet 10 yıl geçti. İstanbul aynı zamanda WTA Championship'e de ev sahipliği yaptı, Serena burada kazanmıştı. Ben de umarım başarılı olurum.
 
10 yılda teniste neler değişti?
Tenisin seviyesi artık çok daha yüksek. Çok heyecanlı bir dönem yaşıyoruz kadın tenisinde...
 
Wimbledon finalinden önce Serena "Venus ile şunu gördük ki bütün arkadaşlarımız veteranlarda oynuyor ama biz hala buradayız ve eğleniyoruz" demişti. Motivasyonunuzun kaynağı ne?
Sadece kazanmak! Şampiyonluk kazanmak, en büyük motivosyonumuz.
 
Vücudunuzu nasıl böyle formda tutuyorsunuz?
Çok çalışıyoruz, hiç kolay değil...
 
Bir röportajınızda "Bazı turnuvalarda şehirleri gezmek istiyorum" demiştiniz. İstanbul için ne diyeceksiniz?
İstanbul en favori şehirlerimden biri! Hava çok güzel, insanlar çok iyi, yemekler gerçekten harika! Birçok tarihi yeri görmek istiyorum. Geçen gelişimde bazı yerleri gördüm ama heryeri göremedim. Umarım bu sefer görürüm...
 
Emeklilik dönemi için planların neler?
Çok fazla şey var. Genç oyunculara yardımcı olmak istiyorum. İnsanların daha iyi hayat yaşaması için yardımcı olmak istiyorum. Dünyada eşitlik için mücadele etmek istiyorum. Bunlar hayatımın amaçları! Tenis bana çok şey verdi, şimdi sıra bende...
 
Serena çok iyi durumda. Çok sayıda Grand Slam kazandı, ne diyeceksin?
Daha önce kimsenin yapmağını yapmak üzere, onunla çok çok gurur duyuyorum.
 

Sayfa Yükleniyor...