"İşte bu yüzden Serena'ya hayranım"

Dünya tenisinin efsanevi isimlerinden Monica Seles, NTV Spor'a konuk oldu. TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın onur konuğu Seles, organizasyon ve İstanbul'dan son derece etkilendiğini söyledi. Efsane tenisçi, dünya 1 numarası Serena Williams'a da övgüler yağdırdı.

NTV Spor 25.07.2015 - 23:43
"İşte bu yüzden Serena'ya hayranım"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın onur konuğu Monica Seles, NTV Spor'a konuk oldu.  
 
Dünya tenisinin efsane isimlerinden Seles, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın tenisin Türkiye'de popülerliğinin artması için büyük önemi olduğunu vurguladı: "Buraya dünyanın en iyi tenisçilerinden bazıları geldi. Böyle tenisçileri izlemek, özellikle çocukların tenise olan sevgisini arttırmak için çok önemlidir. İstanbul'daki ziyaretim sırasında tenise ilginin giderek arttığını gördüm. Bu gerçekten çok sevinç verici. Türk tenisi de son dönemde bir ivme içinde. Burada bir çok yetenekli Türk tenisçisi gördüm. Ancak bu bir süreç ve sabır işidir. Büyük turnuvalarda başarılı olacak tenisçiler yetiştirmek için biraz daha sabretmek gerekiyor"
 
Seles, hem turnuvaya hem de TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a ev sahipliği yapan tesislere övgüler yağdırdı: "Turnuva dünya çapında, 1. sınıf tesislerde oynanıyor. Tenisçiler için böyle bir tesiste mücadele etmek gerçekten büyük bir zevktir. Soyunma odaları yepyeni. Antrenman kortları harika. Tribünlerde tek bir kötü koltuk yok. Kortun üstü de açılır kapanır çatı ile kapatıldığında, burada en büyük turnuvalara bile ev sahipliği yapabilirsiniz. Herkes tenisçilerin maçtan maça tesislere uğradığını sanıyor. Ama onlar neredeyse hiç tesislerden ayrılmıyor"
 
Seles, İstanbul'un dünyanın en büyük turnuvalarını organize etme potansiyeli bulunduğunu vurguladı. Seles, kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams'tan da övgüyle bahsetti: "Dışarıdan bakıldığında tenisçilerin şaşalı bir yaşamı var gibi görünebilir. Ancak inanan hepsi çok fazla çalışıyor. Bu sporu sevmeden ve çok çalışmadan iyi bir tenisçi olamazsınız. İşte bu yüzden Serena Williams'a hayranım. Yaşı ilerlese de kazanılabilecek tüm kupaları kazansa da çok zengin olsa da hala her sayıyı hayatının son sayısı gibi oynuyor"

Sayfa Yükleniyor...