Tarihi maç bitti

Tenis tarihinin en uzun maçı Isner'in galibiyeti ile bitti.

NTV Spor 23.06.2010 - 22:14
Tarihi maç bitti

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda John Isner ile Nicolas Mahut'un karşılaştığı maç dizi filmden farksızdı.

Birinci tur mücadelesi, salı günü başladı. 2 saat 54 dakika süren 4 set sonunda, havanın kararması nedeniyle karşılaşmaya ara verildi.

İlk seti 6-4 kazanan Isner, ikinci sette 6-3'lük skorla, üçüncü sette 9-7'lik tie-break ile yenik düşmüştü. Ancak 4. setin tie-break'ini 7-3 kazanıp maça denge getirmişti.

İki tenisçi final setini oynamak için ertesi gün öğlen saatlerinde yeniden korta çıktı. Güneş batana kadar 7 saat 6 dakika boyunca raket sallayan Isner ve Mahut, yine birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Işık azaldığı için iyi göremediğini söyleyen Mahut'nün talebi üzerine hakemler bir kez daha maçı durdurdu. İkinci gün mücadelesi sona erdiğinde final setinin skoru 59 - 59'du.

Skor tabelası basketbol maçlarını aratmayan karşılaşma, tenis dünyasında sansasyon yarattı. Roger federer; "çok özel bir maç izliyoruz... o tenisçilerden biri olmak isteyip istemediği bilemiyorum... " dedi. Andy roddıck ise twıtter'a "Ciddi misiniz? kimsenin tuvalet ihtiyacı yok mu? Buna hakem de dahil" diye yazdı...

Seyirciler karşılaşmanın 3. gününe büyük ilgi gösterdi. Beraberlik bir saat 5 dakika daha bozulmadı. Fakat 68-69 geriye düşen Mahut son servis oyununu avantaja çeviremeyince Isner zaferini ilan etti. Birleşik Amerikalı tenisçi son seti daha önce görülmemiş bir skorla, 70-68 kazandı ve ikinci tura yükseldi.

Tarihin en uzun tenis maçı tam 11 saat 5 dakika sürdü. Eski rekoru fabrice santoro ve arnaud clement, 2004 fransa açık'ta kaydetmişti. 6 saat 33 dakika süren maçı santoro 3-2 kazanmıştı.

Her gün yaklaşık 40 binden fazla tenisseverin geldiği Wimbledon Tenis Kortları'nda tarihi maça ilgi çok büyüktü. 3. sırada yer alan karşılaşmanın başlamasından saatler önce tribündeki ve kortu çevreleyen tepelerdeki yerini alan seyirciler, tenisçileri korta çıkarken uzun süre alkışladı.

Maçın 70-68 biten son seti 8 saat 11 dakika sürdü ve tarihe geçti. Sadece son set bile, bugüne kadarki en uzun maçtan daha fazla sürdü.

Öte yandan bu karşılaşmadan sonra tarihe geçen en uzun maçlar şöyle:

6 saat 33 dakika: Fabrice Santoro-Arnaud Clement, 2004 Fransa Açık
6 saat 22 dakika: John McEnroe- Mats Wilander, 1982 Davis Cup
6 saat 21 dakika: Boris Becker-John McEnroe, 1987 Davis Cup
6 saat 4 dakika: Horst Skoff-Mats Wilander, 1989 Davis Cup
5 saat 59 dakika: Radek Stepanek-Ivo Karlovic, 2009 Davis Cup
5 saat 46 dakika: Arnaud Clement-Marc Rosset, 2001 Davis Cup
5 saat 45 dakika: Mehdi Tahiri- Gilles Muller, 2005 Davis Cup,
5 saat 31 dakika: Alex Corretja-Hernan Gumy, 1998 Fransa Açık
5 saat 28 dakika: Greg Holmes-Todd Witsken, 1989 Wimbledon Tenis Turnuvası

MEHMET SEVİNÇ'TEN TARİHİ MAÇIN ANALİZİ
"Yalnızca vücudunuzun içinde hissettiğiniz, ancak kelimelere dökemediğiniz, ya da kelimelere dökseniz dahi hala hislerinizi anlatamadığınızı düşündüğünüz anlar vardır ya. İşte öyle hislerle anlattım Isner–Mahut maçını...

Bir daha eşi benzeri olur mu bilinmez, ama şu an için yakınında hiçbir tenis olayının bulunmadığı bir destana tanıklık etmek gerçekten paha biçilemezdi.

Bu oyuncular hiç şüphe yok ki bu yıl Wimbledon şampiyonlarından çok daha fazla konuşulacaklar ve tarih sayfaları onların fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını anlatmak için yeterli olmayacak."

Sayfa Yükleniyor...