1 numaranın ecel terleri!

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan Roland Garros'da büyük bir sürpriz yaşanacaktı. Dünya sıralamasının 1 numaralı ismi Azarenka, İlk 100'de bile yer almayan Brianti karşısında oldukça zorlandığı maçı adeta küllerinden doğarak kazandı.

NTV Spor 28.05.2012 - 14:32
1 numaranın ecel terleri!

Bir yanda dünya sıralamasının 1 numarası Azarenka...
 
Diğer yanda ise...
Kariyerinde Dünya Sıralaması'nın ilk 10'undaki raketlere karşı set kazanmışlığı bile olmayan...
Daha önce 3 kez katıldığı Roland Garros'da maç bile kazanamayan...
İlk 50'deki tenisçilere karşı sadece 9 kez maç kazanan...
32 yaşındaki Alberta Brianti...
 
Bu iki tenisçinin 1. Tur maçına sahne olan Roland Garros'da büyük sürprizin eşiğinden dönüldü! Roland Garros'da bugüne kadar maç bile kazanamayan Brianti, Azarenka'ya ecel terleri döktürdü! Azarenka ilk setini kaybettiği, ikinci setinde ise 4-0 geriye düştüğü maçı, küllerinden doğarak kazandı!

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maça iyi başlayan taraf, beklendiği üzere Azarenka oldu ve ilk 2 oyunu kazandı. Ancak daha sonra toparlanan ve arka arkaya aldığı 3 oyunla 3-2 öne geçen Brianti, başarılı performansını sürdürdü ve 7-6 ile ilk seti almayı başardı.
 
Bu set sonrası, ikinci setin ilk 4 oyunu izleyenleri artık şaşkına çevirdi. Kortta adeta fırtına gibi esen Brianti durumu bir anda 4-0 yaptı.
 
Dünya sıralamasında kendisinden 104 sıra geride olan ve kariyerinde ilk 10'daki raketlere karşı set kazanmışlığı bile olmayan rakibi karşısında kayıpları oynayan Azarenka ise 5. oyundan sonra toparlanmaya başladı. Önce durumu 4-1'e getiren, ardından da rakibinin servisini kıran Azarenka, 7. ve 8. oyunu da alarak beraberliği yakaladı: 4-4. Belaruslu raket kalan 2 oyunu da aldı ve 6-4 ile setlerde durumu 1-1'e getirdi.

3. set ise dengeli başladı. İki taraf da servis kırdırmayınca set, 6. oyuna 3-2 Azarenka'nın üstünlüğüyle geldi. Ancak 6. oyunda Belaruslu raket, Brianti'nin servisini kırdı ve durumu 4-2 yaptı. Bu oyunla birlikte maçın ilk 2 oyunundan sonra ilk kez rahat bir nefes alan Azarenka, moralman çöken Brianti karşısında seti 6-4 kazanmakta hiç zorlanmadı.

Victoria Azarenka böylece ilk setini 7-6 kaybettiği, ikinci setini ise 0-4'den 6-4 kazandığı maçın son setini de 6-4 alarak 2-1'lik galibiyetle ilk turu geçmeyi başardı.

(NTVSpor.net)

Sayfa Yükleniyor...