Federer'den tarihi zafer!

Wimbledon'da zafer Federer'in... Roger Federer, tek erkekler finalinde Andy Murray'i 3-1 yenerek Wimbledon'da 7. kez şampiyon oldu. Pete Sampras’ın rekoruna ortak olan İsviçreli raket, dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

NTV Spor 08.07.2012 - 20:05
Federer'den tarihi zafer!

Wimbledon'da zafer Federer'in... Roger Federer, tek erkekler finalinde Andy Murray'i 3-1 yenerek Wimbledon'da 7. kez şampiyon oldu. Pete Sampras'ın rekoruna ortak olan İsviçreli raket, dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde 3 numaralı seribaşı Roger Federer ile 4 numaralı seribaşı Andy Murray karşı karşıya geldi.

Federer, ilk setini kaybettiği karşılaşmada Murray'i 4-6, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup ederek Wimbledon'da 7. kez şampiyon oldu. Bu zaferle birlikte Pete Sampras'ın da rekoruna ortak olan Federer, yeniden dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Andy Murray oldu. Rakibinin servis oyununu kırmayı başaran İskoç raket, ilk seti de 6-4 kazanmayı başardı. İkinci sette çabuk toparlanan Federer, rakibine şans tanımadı ve seti 7-5 alarak setlerde durumu 1-1 yaptı. 

Setlerde 1-1 eşitlik varken ve 3. sette de durum 1-1 devam ederken yağmurun başlamasıyla oyuna ara verildi. Çatının kapatılmasıyla birlikte maç yeniden başlarken, Murray tenis severleri korkuttu. Topa yetişmek isterken ayağı kayan İskoç raket yere düştü ve bir süre yerde kaldıktan sonra ayağa kalkarak oyuna devam etti.

Federer, yaklaşık 20 dakika süren oyunda Murray'nin servisini 6. denemede kırmayı başardı ve 3. sette 4-2 öne geçti. Servis attığı oyunları kazanmayı başaran İsviçreli raket, seti 6-3 kazandı ve setlerde de 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın dördüncü setine de Federer etkili başladı. Murray'nin basit hatalarını iyi değerlendiren isviçreli raket, rakibinin servisini kırarak 4-2 öne geçti. İskoç raketin maça yeniden ortak olmasına izin vermeyen Federer seti 6-4 maçı da 3-1 kazanarak 7. kez Wimbledon'da şampiyonluğa ulaştı.

İsviçreli raket, Wimbledon'ı en fazla kazanan ABD'li tenisçi Pete Sampras ile bu turnuvadaki şampiyonluk sayılarını eşitledi. Toplamda 17 Grand Slam şampiyonluğu kazanan Federer, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2009 yıllarında Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşmıştı.

Şampiyonluk ödülü olarak 1 milyon 150 bin sterlin kazanan Federer, yeniden dünya klasmanında 1 numaraya yükseldi.

''YENİDEN KAZANMAK HARİKA BİR DUYGU''
Roger Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Murray'nin çok iyi ve istikrarlı bir tenisçi olduğunu, bir gün mutlaka Grand Slam şampiyonu olacağını söyledi.

Wimbledon'daki son birkaç maçında çok iyi oynadığını ifade eden Federer, ''Daha mutlu olamam. Burada yeniden kazanmak harika bir duygu'' dedi.

Wimbledon'da 7. kupasını almasıyla ilgili ise Federer, ''Böylece, kahramanım olan Peter Sampras ile durumumu eşitlemiş oldum. Harika bir duygu'' ifadesini kullandı.

Federer, yeniden dünya klasmanında ilk sıraya yerleşmesiyle ilgili de hiçbir zaman inanmaktan vazgeçmediğini kaydetti.

Federer'in ikiz kızları kupa törenini annelerinin kucağında izledi.

MURRAY, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Andy Murray ise maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde, gözyaşlarına hakim olamadı ve ''Şampiyonluğa yaklaşıyorum'' dedi.

Konuşmakta zorlanan Murray, Federer'i tebrik ederek, ''30 yaşındaki bir tenisçi için hiç de kötü değil. Tebrik ediyorum, Roger bunu hak etti'' diye konuştu.

Antrenörü ve ailesinin oturduğu locaya doğru bakamayacağını, yoksa yeniden ağlamaya başlayacağını ifade eden Murray, seyirciye desteğinden dolayı teşekkür etti.

Murray'nin konuşması sırasında annesi ve kız arkadaşının yanı sıra maçı izleyen birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Sayfa Yükleniyor...