Murray'den baş döndüren şampiyonluk!

Amerika Açık'ta nefes kesen final mücadelesinde zafer Andy Murray'in oldu. Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olan İskoç raket bu başarısını Amerika Açık'ta da devam ettirdi. Sırp Novak Djokovic'i 3/2 mağlup eden Murray kariyerindeki ilk Grand Slam'i de kazanmış oldu.

NTV Spor 11.09.2012 - 04:02
Murray'den baş döndüren şampiyonluk!

Amerika Açık'ta nefes kesen final mücadelesinde zafer Andy Murray'in oldu. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan İskoç raket bu başarısını Amerika Açık'ta da devam ettirdi. 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i 3/2 mağlup eden Murray kariyerindeki ilk Grand Slam'i de kazanmış oldu.

Andy Murray:     7-7-3-2-6
Novak Djokovic: 6 5 6 6 2

Amerika Açık Tenis Turnuvası Finali'nde son şampiyon Sırp Novak Djokovic ile İskoç raket Andy Murray karşılaştı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Andy Murray oldu. İskoç raket ilk setin 5. oyununda son şampiyonun servisini kırdı ve avantajı eline geçirdi:3-2. Setin 8. oyununda bu sefer Djokovic, rakibinin servisini kırdı ve sette durumu dengeledi: 4-4

Setin geri kalan kısmında iki raket de servis attığı oyunu kaybetmedi ve maç tie-break'e gitti. Çekişme tie-break'te de devam etti. Tie-Break'i 12-10 kazanan İskoç raket Andy Murray seti 7-6 kazandı.

İkinci sete de hızlı başlayan taraf Andy Murray oldu. Rakibinin servisini 2. ve 4. oyunda olmak üzere iki kez kıran İskoç raket, 4-0 öne geçti ama çabuk toparlanan Djokovic, rakibine cevap vererek 5-5'e getirdi. Rakibine üstülüğü kaptırarak setler veren Andy Murray daha sonra toparlanmasını bildi ve oyunuda 7-5 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.

3. sete çok iyi başlayan Djokovic, rakibinin servislerini kırarak üst üste oyun kazanmaya başladı. Aldığı oyunlarla mental olarakda rahatlayan Sırp tenisçi oyunu 6-2 kazanarak setlerde durumu 2-1'e getirmei başardı.

Maçın 4. setine servis kırarak başlayan Djokovic, oyunu 2-0 yapmayı başardı. Derin toplardan ziyade kısa düşün toplar atan Andy Murray ilk iki sette gösterdiği başarıyı tekrarlamakta zorlandı. 3. oyunu kazanan Murray aynı zamanda setteki ilk oyununuda kazanarak durumu 2-1 yaptı. Müthiş performansını bu setede taşıyan Sırp tenisçi Novak Djokovic  6-3 kazanarak maçı final setine götürmeyi başardı:2-2.

Final setine servis kırarak başlayan İskoç tenisçi Andy Murray ilk oyunu kazanmayı bildi. Final setine daha rahat başlayan Murray servisinede tutunarak ikinci oyunuda kazandı. Üçüncü oyunda çok iyi savunma yapan İskoç raket bunun sonucunda da oyunu kazanmayı bildi. İyi oyununu devam ettiren Murray final setinin oyunlarında 4-2 öne geçmeyi başardı. Andy Murray son oyunuda kazanarak kariyendeki ilk grand slam zaferine Amerika Açık'ta ulaşmış oldu.
 

Sayfa Yükleniyor...