Spor tarihinin en uzun bekleyişleri...

Andy Murray'nin, Wimbledon'ı kazanmasıyla Britanya'nın 77 yıllık bekleyişi son bulmuş oldu. Ancak spor tarihi halen süren çok daha uzun bekleyişlere tanıklık ediyor. İşte onlardan bazıları...

NTV Spor 09.07.2013 - 11:55
Spor tarihinin en uzun bekleyişleri...

Andy Murray, Wimbledon kupasını 77 yıl aradan sonra Britanya'ya kazandırmayı başararak çok uzun süreli bir bekleyişe son verdi. Ancak böyle bir başarı için daha uzun süre bekleyenler de var. Tıpkı İngiliz ekibi Preston North End gibi... İngiliz futbolunun bu köklü kulübü tam 123 yıldır en üst ligde şampiyon olmayı bekliyor.

Preston North End son olarak 1889-90 sezonunda şampiyon olmuştu. Ancak Premier Lig'in bugünkü yapısına bakıldığında bu mazisi büyük ancak kendisi küçük kulübün şampiyonluk hedefine ulaşmak için belki bir 123 yıl daha beklemesi gerekecek.

Hindistan'ın ise olimpiyat oyunlarında atletizm madalyası için bekleyişi 113 yıldır sürüyor. 1900 Paris Oyunları'nda Hindistan'ı temsil eden İngiliz asıllı atlet Norman Pritchard 2 gümüş madalya elde etmişti. Aradan geçen 113 yılda hiçbir Hintli atlet olimpiyat oyunlarında madalya alamadı.

Amerikan beyzbol takımı Chicago Cubs ise 105 yıldır dünya serisini kazanmayı bekliyor. Chicago Cubs, son olarak 1908 yılında dünya serisini kazanmıştı.

Fransa Bisiklet Turu'nu bir Fransız'ın kazanmasının üzerinden ise tam 28 yıl geçti. Bernard Hinault'un son olarak 1985'te Fransa Turu'nu kazanmasından bu yana şampiyonluk unvanı bir daha turun kurucu ülkesine uğramadı. 28 yıllık bekleyişe karşın Fransa hala bu yarışmayı en çok kazanan ülke sıfatını taşıyor.

Sayfa Yükleniyor...