Tenisçiler vergiden rahatsız! (Video)

Rafael Nadal ve Serena Williams, bir sezon içinde 10 milyon doların üzerinde ödül parası kazanan ilk tenisçiler oldu. Ancak iki tenisçi de kazançlarının önemli bir bölümünün vergi olarak kesilmesinden rahatsız...

NTV Spor 10.10.2013 - 12:29
Tenisçiler vergiden rahatsız! (Video)

Teniste, yılı 2 Grand Slam zaferiyle noktalayan Rafael Nadal ve Serena Williams, elde ettikleri başarılarla ceplerini de doldurdu.

Nadal ve Williams, bir sezon içinde 10 milyon doların üzerinde ödül parası kazanan ilk tenisçiler oldu. Çin Açık Tenis Turnuvası'nda finale çıkarak dünya sıralamasında yeniden 1. basamağa yerleşen Nadal'ın, bu sezon sadece turnuvalardan elde ettiği gelir 10 milyon 700 dolara ulaştı. 27 yaşındaki Nadal, kariyeri boyunca ise toplam 60 milyon doların üzerinde para kazandı.

Serena Williams'ın başarılarla dolu kariyeri boyunca kazandığı toplam ödül parası da 50 milyon doları aştı. Ancak her 2 tenisçi de, bunun net kazançları olmadığını vurguluyor. Hem Nadal hem de Williams, gelirlerinin önemli bir bölümünün vergi olarak kesilmesinden rahatsız... Nadal, İspanya'daki vergi oranının yüzde 56 olduğunu hatırlatırken, Williams da, kazancının yarısını Sam Amca ile paylaştığının altını çizdi.

Williams; "Sanırım babam beni para kazanmam için tenisçi yaptı. Ancak ben para işlerinde biraz safım. Toplam kazancımın 50 milyon doları aştığı söylendi. Ancak bu paranın yarısı Sam Amca'ya gidiyor. Onu o kadar seviyorum ki her zaman kazancımın yarısını kendisini veriyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...