Trabzonspor pes etmedi

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, geriye düştüğü karşılaşmada Sivasspor'u Alanzinho ve Volkan Şen'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Üst üste ikinci galibiyetini alan ev sahibi takım, puan cetvelindeki yerini de korudu.

NTV Spor 12.03.2012 - 21:58
Trabzonspor pes etmedi

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın kapanış karşılaşmasında Trabzonspor, Sivasspor'u ağırladı.

Hüseyin Avni Aker Stadında oynanan karşılaşmada Pedriel'in golüyle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, ilk yarıyı bu skorla tamamladı. İkinci yarıda özellikle Alanzinho'nun oyuna girişiyle hareketlenen bordo-mavililer aynı futbolcunun golüyle 1-1 eşitliği sağladı. Volkan Şen'in ikinci golüyle skoru 2-1 yapan Trabzonspor, Sivasspor karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'un golcüsü Burak, maçta bir penaltı atışından yararlanamadı.

Sivasspor'un ise galibiyet hasreti devam etti. Son 5 maçından galibiyet çıkartamayan konuk takımın 8. sıradaki yeri değişmedi ve haftayı 43. puanda bıraktı.

Her iki takım karşılaşmaya tempolu başladı. Karşılıklı şutlarla, kaleler yoklanırken, ilk dakikalarda net bir pozisyon yaşanmadı.

Trabzonspor, 16. dakikada Serkan'ın şutunda sonuca gidemezken, Sivasspor da 22'de Eneramo ile gol yaklaşsa da sonuç değişmedi.

Dakikalar 37'yi gösterirken, Sivasspor deplasmanda üstünlüğü ele geçirdi. Konuk takımdan Kağan'ın sol kanattan yaptığı ortada, Trabzonspor savunmasından Giray topu uzaklaştırmak istese de başarılı olamadı. Giray'ın uzaklaştıramadığı top Ricardo Pedriel'in önünde kaldı. Pedriel de düzgün ve güzel bir vuruşla meşin yuvarlığı kaleci Tolga'nın solundan filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Trabzonspor'un baskısı sonuç getirmezken, ev sahibi takım, konuk takımın kalesinde net pozisyon ya da pozisyonlar bulamadı.

65. dakikada Sivasspor gole çok yaklaştı. Gelişen Sivasspor, kontra atağında sağ kanattan ceza alanına giren Mehmet Nas, çalımla rakibinden sıyrıldı ve ortasında müsait pozisyonda olan Eneramo, topu kafayla auta gönderdi.

Trabzonspor, 69. dakikada oyuna yeni giren Alanzhinho'nun golüyle skoru eşitledi. Halil Altıntop, solda boş pozisyonda olan Brezilyalı oyuncuyu gördü, topu iyi kontrol eden ve düzgün bir vuruş yapan Alanzinho kaleci Atilla'yı mağlup etti ve skoru 1-1'e getirdi.

76. dakikada Trabzonspor ikinci gole çok yaklaşmasına rağmen, Burak'ın ortasında, kaleye çok yakın mesafede Halil'in vuruşunda top auta gitti.

Rakip kalede baskını artıran ev sahibi takım, üstünlüğü 81. dakikada yakaladı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topta ceza alanı önünde topu önünde bulan Volkan Şen, rakibine çalımı atmasının ardından topu filelerle buluşturdu.

87. dakikada Trabzonspor, penaltı kazandı. Colman'ın ara pasında topla buluşan Burak, ceza alanı içerisinde kalecinin müdahelesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak, penaltıdan yararlanamadı ve kaleci Atilla Koca'yı mağlup edemedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Trabzonspor karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

TRABZONSPOR: 2 - SİVASSPOR: 1
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ali Saygın Ögel, Muharrem Yılmaz
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Celustka, Cech, Aykut, Colman, Volkan Şen (Dk. 85 Mustafa), Adrian Mierzejewski (Dk. 68 Alanzinho), Henrique (Dk. 57 Halil), Burak
Sivasspor: Atilla, Cerny, Navratil, Rajnoch, Kağan, Kadir, Kıvanç (Dk. 46  Mehmet Nas), Erman, Grosicki (Dk. 82 Cihan), Pedriel (Dk. 74 Rada), Eneramo
Goller: Dk. 37 Pedriel (Sivasspor) Dk. 69 Alanzinho, Dk. 81 Volkan Şen (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 56 Volkan Şen (Trabzonspor), Dk. 56 Kağan, Dk. 76 Rajnoch, Dk. 78 Rada, Dk. 87 Atilla (Sivasspor)

ALANZINHO, ILK GOLÜNÜ ATTI
Karşılaşmanın beraberlik golünü atan Brezilyalı oyuncu Alanzinho, ligde bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Alanzinho, çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, ''Kazanarak ciddi mesafe aldık. İkinci yarı iyi direnç göstererek son dakikaya kadar oyunu bırakmadık ve galibiyeti fazlasıyla hak ettik'' dedi.

BURAK FIRSAT TEPTİ
Trabzonspor'da maçta kazanılan penaltı atışından yararlanamayan Burak Yılmaz, bordo-mavili takımda 2004-2005 sezonunda attığı 31 gol ile bir sezonda en fazla golü kaydeden Fatih Tekke'yi yakalayamadı.

Haftayı golsüz kapatan Burak Yılmaz, ligde 30 golde kaldı.

VOLKAN ŞEN CEZALI
Trabzonspor'da Volkan Şen, gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. 4. sarı kartını gören Volkan Şen, gelecek hafta ligde Gençlerbirliği ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sayfa Yükleniyor...