Slovenya'dan kritik galibiyet

Slovenya, büyük çekişmeye sahne olan maçta Hırvatistan'ı 91-84 mağlup etti.

NTV Spor 30.08.2010 - 16:26
Slovenya'dan kritik galibiyet

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu'nda iki denk güçteki takımın karşılaşmasında Slovenya, Hırvatistan'ı 91-84 yendi.

Pota altındaki müthiş mücadeleyle başlayan maçta iki takım da üstünlüğü eline almak için adeta savaştı. Boyalı alanda kıran kırana bir mücadele verilirken, 6. dakika 10-9 Hırvatistan üstünlüğüyle geçildi. Slovenya, öne geçmek için yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince, Hırvatistan Tomas'ın  basketleriyle 1. periyotu da 18-16 önde tamamladı.

Hırvatistan, rakibinin alan savunmasına rağmen pota altında Andric'in basketiyle 15. dakikada farkı 8 sayıya (32-24) çıkardı. Ancak Hırvatistan'da uzun oyuncular Andric ve Tomic'in faul sorunu yaşamasını pota altını zorlayarak değerlendirmeye çalışan Slovenya, Lakovic'in üçlüğüyle 18. dakikada farkı 2 sayıya (35-33) indirdi. Hırvatistan, Tomic-Andric ikilisinin yokluğunda Zoric'ten pota altında verim aldı. Tomas attığı üçlükle ilk yarının 44-39 Hırvatistan üstünlüğüyle sona ermesini sağladı.

Slovenya, Lakovic'in basketiyle 22. dakikada rakibini (44-44) yakaladı. İkinci yarının hemen başında Zoric de 4. faulüne ulaşınca Hırvatistan için pota altında tehlike çanları çalmaya başladı. Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Vidmar, 24. dakikada attığı basketle takımını 48-47 öne geçirdi. Hırvatistan, rakibini  durdurmak için hemen alan savunmasına döndü. Çeyreğin kalan 5 dakikasında adeta üçlük savaşı yaşandı. Hırvatistan'da Ukic ve Popovic, Slovenya'da ise Goran Dragic, Nachbar ve Zupan üçlüklerle skor buldular. Slovenya, Zupan'ın üçlüğüyle 29. dakika içinde 9 sayılık üstünlük (64-55) yakalarken, 3. periyotu da 65-59 önde tamamladı.

Hırvatistan, Ukic ve Popovic'in üçlükleriyle 32. dakikada 67-65 öne geçti. Ancak Udrih ile basketler bulan Slovenya, kalan bölümlerde rakibine şans vermedi ve Goran Dragic'in üçlüğüyle 36. dakikada farkı 9 sayıya (80-71) çıkardı. Slovenya, karşılaşmayı da 91-84 kazanarak ikinci galibiyetine imza attı.

Hırvatistan ise bu sonuçla 3. maçta ikinci yenilgisini aldı.

BECIROVIC:  ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu'ndaki 3. maçında Hırvatistan'ı 91-84 yenen Slovenya'nın antrenörü Mehmed Becirovic, rakipleri karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Becirovic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, 3. periyottan itibaren agresif savunma yaptıklarını belirterek, ''Seyircilerimiz de bize büyük destek verdiler. Bizim için buradalar. Bundan dolayı çok mutluyum. İyi bir galibiyet oldu bizim için. Bundan dolayı da mutluyum'' dedi.

Hırvatistan antrenörü Josip Vrankovic ise özellikle uzun oyuncuların faul problemi yaşamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

Vrankovic, ilk çeyrekte iyi oynadıklarını vurgulayarak, ''Uzun oyuncuların faul problemi oldu. Ribauntları alamadık. Boş şutları da değerlendiremedik. İyi ritim yakalamıştık. Ama bu sorunlar bizi zorladı. Yenilgiden dolayı üzgünüz'' diye konuştu.

Bu arada Slovenya ile Hırvatistan arasındaki karşılaşmayı Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi.

[% Basketbol?1228793 %]

Sayfa Yükleniyor...