Yeni Zelanda mucizesi

Fransa, Yeni Zelanda'ya 82-70 yenilerek Milli Takımımızın rakibi oldu.

NTV Spor 02.09.2010 - 23:51
Yeni Zelanda mucizesi

2010 DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONASI YENİ ZELANDA: 82 - FRANSA: 70

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nun son maçında Yeni Zelanda, Fransa'yı 82-70 yendi. Bu sonucun ardından grubu 4. sırada tamamlayan Fransa, eleme turunda Türkiye'nin rakibi oldu.

Karşılaşmanın başında 3 sayılık basketlerle etkili olan Yeni Zelanda, 5. dakikada 8 sayılık farka ulaştı: 11-3. Diaw, Batum ve De Colo'nun sayılarıyla bitime 4 dakika kala aradaki farkı 1 sayıya (11-10) indiren Fransa, 9. dakikada De Colo'nun faul atışlarından bulduğu sayılar beraberliği yakaladı: 17-17. Son dakika içinde Bokolo ile 3 sayılık bir basket daha bulan Fransa, ilk periyodu 20-17 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan 2. periyotta yine 3 sayılık basketlerle sonuca giden Yeni Zelanda rakibini yakaladıktan sonra aradaki farkı artırdı. Son 2 dakikaya 10 sayı farkla 35-25 önde giren Yeni Zelanda, son bölümde Penney ve Tait'in sayılarıyla devreyi 39-25 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda biraz daha etkili başlayan Fransa, 23. dakikada De Colo'nun basketiyle aradaki farkı 7 sayıya indirdi: 39-32. Ancak rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen ve farkı tekrar açan Yeni Zelanda, Penney'in sayılarıyla son 3 dakikaya 15 sayı farkla (51-36) önde girdi. Yeni Zelanda son dakikasına 56-43 önde girdiği üçüncü periyodu 58-43 üstün bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son periyodun son 6 dakikasına Yeni Zelanda'nın 62-51 üstünlüğüyle girilirken, Koffi ve Gelable ile sayılar üreten Fransa karşısında Yeni Zelanda son 3,5 dakikaya da 67-58 önde girdi. Her iki takımın da karşılıklı sayılar bulduğu oyunun son dakikasına 72-66 önde giren Yeni Zelanda, müsabakadan 82-70 galip ayrıldı.

YENİ ZELANDA
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nun son maçında Fransa'yı yenen Yeni Zelanda'da antrenör Nenad Vucinic, ''Bu maçı kutlamaya dalmayıp bir sonraki maça odaklanacağız'' dedi.

Vucinic, maçtan sonra yaptığı açıklamada, grupların son gününde tüm takımlar için zor mücadelelerin oynandığını belirterek, ''Artık hesaplamalara girilmeye başlanmıştı. Her ekip, daha sonraki turlarda daha iyi neler yapabileceğini düşünmeye başladı. Bugünkü müsabaka her iki takım için de zordu. Ancak biz kendimizi gösterdik. İyi bir oyun sergileyen oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu maçı kutlamaya dalmayıp bir sonraki maça odaklanacağız'' dedi.

Bir sonraki turda Rusya ile eşleştiklerini kaydeden Vucinic, rakiplerinin çok iyi yönetilen bir ekip olduğunu belirterek, zor bir maç olacağını sözlerine ekledi.

Yeni Zelandalı oyuncu Mika Vukona ise Fransa'yı yenmelerinin herkes açısından sürpriz olduğunu belirterek, galip geldikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

FRANSA
Fransa Antrenörü Vincent Collet de Yeni Zelanda karşısında çok kötü oynadıklarını belirterek, ''Oyunun başında adaptasyon sorunu yaşadık. Birinci periyotta biraz daha iyiydik ama ikinci periyotta kötü oynadık. Farkı 11 sayıdan daha az bitirmek istedik ama son yaptığımız faul ve son pozisyon bizi bu duruma düşürdü. Maçı hak ettiğimiz şekilde bitirdik'' dedi.

Türkiye maçına da değinen Collet, ''Türkiye evinde oynadığı için bizim için zor maç olacak. Türkiye'den kaçınmaya çalıştık ama sonuçlar bu şekilde oldu. Üzerimizde bir baskıyla oynayacağız. Bugün takım ruhumuzu kaybettik. Zor bir maç bizi bekliyor ama umarım iyi geçer'' diye konuştu.

Fransız oyuncu De Colo da yaptığı açıklamada kötü bir oyun sergilediklerini, bu derece mücadeleye hazır olmadıklarını belirterek, başlangıçta iyi savunma yapmalarına rağmen daha sonra bocaladıklarını ve mağlup olduklarını söyledi.

Türkiye eşleşmesinin çok zor geçeceğini ifade eden De Colo, Türkiye'nin çok güçlü bir ekip olduğunu belirterek, maçta ellerinden geleni yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1228830 %]

Sayfa Yükleniyor...