Almanya galibiyetle kapattı

A Grubu son maçında Almanya, Ürdün'ü 91-73 yenerek turnuvayı galibiyetle kapattı.

NTV Spor 03.09.2010 - 00:27
Almanya galibiyetle kapattı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda iddiası olmayan iki takımın maçında Almanya, Ürdün'ü 91-73 yendi.

Karşılaşmaya hücumda çok etkili başlayan Almanya, Pleiss'in pota altından ürettiği 7 sayıya, Jagla ve Hamann'ın da katkı vermesiyle 3. dakika içinde 11-3'lük skorla 8 sayılık farkı yakaladı. Wright ve Daghles ile sayılar üreten rakibine yine Pleiss'in basketleriyle karşılık veren Almanya, 7. dakikaya 19-11 önde girdi ve periyodu 28-17 üstün bitirdi.

2. periyoda her iki takım da sayı bulmakta zorlanarak başladı. Almanya, 2 dakika süresince sayı atamazken, Ürdün, sadece 3 sayı üretebildi. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Staiger ile serbest atışlardan bulan Almanya, Hamann'ın da skora katkı yapmasıyla 15. dakikayı 34-25 üstün geçti. Alkhas ve Soobzokov'un 3 sayılık, Daghles'in de pota altından bulduğu basketlerle 8-0'lık seri yakalayan Ürdün, 18. dakika içinde farkı 1 sayıya kadar (34-33) indirdi. Jagla'nın 3 sayılık basketiyle uzun bir aradan sonra sayı bulan Almanya, yine bu oyuncu ile basketler bulmaya devam etti ve devreyi 40-33 üstün tamamladı. 

3. çeyreğin ilk dakikaları da Almanya üstünlüğüyle geçildi. Daghles ve Wright ile sayılar üreten rakibine, Pleiss ve Jagla ile karşılık veren Almanya, 23. dakikayı 49-38 önde geçti. Staiger'ın skorer oyununu sürdürmesi, Pleiss'in de pota altındaki üstünlüğüne devam etmesiyle kontrolü elinde tutan Almanya, 26. dakikaya da 59-46 önde girdi. Dış atışlarla sonuca gitmeye çalışan, ancak bu isteğinde başarılı olamayan rakibi karşısında Harris-Mcnaughton ikilisinin de devre girmesiyle farkı biraz daha açan Almanya, bu çeyreği de 67-50 üstün geçti.

Son çeyrekte sadece dış atışlara yönelen ve bu şekilde farkı kapatmaya çalışan rakibine karşı üstünlüğünü sürdüren Almanya, Pleiss-Jagla ikilisinin sayılarıyla 35. dakikaya 80-60 önde girdi ve karşılaşmadan da 91-73 galip ayrıldı.

"İKİ TAKIMDA MORALSİZDİ"
A Grubu'nun son maçında Almanya'ya yenilen Ürdün Milli Takımı'nın antrenörü Mario Palma, her iki takımın da gruptan çıkamayacak olmaları nedeniyle moralsiz oynadıklarını belirtti.

Palma, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok fazla yorum yapmayacağını, galip gelememelerinin ardındaki nedenleri daha önce açıkladığını söyledi.

Almanya'nın sürekli baskı ile oynadığını ifade eden Palma, ''Genç ve yetenekli oyuncuları var. Angola karşısında şanssız bir yenilgi aldılar. Ancak gelecek vaat ettiklerini gösterdiler. Bizi yenmeleri de sürpriz olmadı. Biz bugün kazansak da zaten gruptan çıkamıyorduk. Almanya da bizimle aynı durumdaydı. Bu nedenle her iki takım da moralsiz oynadı'' diye konuştu.

Ürdün Milli Takımı oyuncusu Zaid Abbas ise Almanya'nın kendilerine göre çok büyük bir takım olduğunu vurguladı.

Güzel oynamalarına rağmen guruptan çıkamadıklarına dikkati çeken Abbas, Almanya ile oynamanın kendileri için iyi bir deneyim olduğunu kaydetti.

Almanya Milli Takım antrenörü Dirk Bauermann ise Ürdün karşısında daha avantajlı olduklarını ve güçlü bir şekilde sahaya çıktıklarını anlattı.

Kendilerini üzenin yarın Kayseri'den ayrılacak ve İstanbul'a gidemeyecek olmaları olduğunu ifade eden Bauermann, organizasyonu da çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Almanya Milli Takım oyuncusu Heiko Schaffartzik ise kazandıkları galibiyetin, İstanbul'a gidemeyecek olsalar da kendileri için olumlu olduğunu anlattı.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları 

[% Basketbol?1228786 %]

Sayfa Yükleniyor...