Alkışlar Beşiktaş'a...

Voleybolda tarihinde ilk kez final oynayan Beşiktaş ikinci oldu. CEV Challenge Kupası finalinin rövanş maçında Zarechie Odintsovo’ya 3-1 yenilen Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı ikinci oldu.

NTV Spor 30.03.2014 - 21:07
Alkışlar Beşiktaş'a...

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası'nda final mücadelesinin rövanşında Rusya'nın Zarechie Odintsovo takımını Burhan Felek Spor Salonu'nunda ağırladı.

İlk maçta Rus ekibine deplasmanda 3-2 mağlup olan Beşiktaş, kendi evinde de Odintsovo'ya 3-1 yenilerek ikinci oldu.

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmanın ilk setinde ilk teknik molaya Beşiktaş 8-7 önde girdi. Ancak üst üste basit hatalar yapan siyah beyazlılar ikinci teknik molaya 16-12 geride girdi. Arayı kapatmak için istediği seriyi yakalamayan Beşiktaş seti de 25-23 kaybetti.

İkinci sete çok hızlı giren siyah beyazlılar ilk teknik molayı 8-2 önde geçti ve durumu 13-3'e getirerek farkı 10'a kadar çıkardı. Rus ekibinin arayı kapatmasına izin vermeyen Beşiktaş 16-6 ile ikinci teknik molayı da farklı önde geçti. Son bölümde zor anlar yaşamasına rağmen siyah beyazlılar seti  25-23 alarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü set karşılıklı alınan sayılarla başlarken, ilk teknik molaya konuk ekip 8-7 önde geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü sette Odintsovo ikinci teknik molaya 16-14 üstün girdi. Kalan bölümde daha az hata yapan Rus ekibi seti 25-23 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Odintsovo büyük moral bozukluğu yaşayan temsilcimiz karşısında dördüncü sete çok etkili başladı ve 4-0 öne geçti. Siyah beyazlılar seri yakalamasına rağmen Rus ekibi ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Arayı açmaya başlayan konuk ekip ikinci teknik molayı da 16-8 üstün geçti. Seti 25-19 maçı da 3-1 kazanan Odintsovo şampiyon oldu.

MAÇIN MVP'Sİ NATALIA MALYKH OLDU
Karşılaşmada En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü, Odintsovo'dan Natalia Malykh aldı.

Malykh'e ödülünü Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan ile CEV Asbaşkanı Philip Berben verdi.

Beşiktaşlı oyuncular, ödüllerini CEV Asbaşkanı Banu Can Schirman ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar'ın elinden aldı.

Odintsovo'ya ise kupasını ve ödülünü, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ ile Karacan sundu.

ORMAN: CAMİAM ADINA OYUNCULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, finalde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Orman, çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Olmadı. Yapacak bir şey yok. Formalarını sonuna kadar ıslattılar. Bizim beklediğimiz buydu. Finale gelmeleri çok önemliydi. Geldikleri için camiam adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Erdal Karacan ise oyuncuları tebrik ederek, "İnşallah seneye kazanırız. Takım bize final sevinci yaşattı. Galiptir bu yolda mağlup" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Antrenörü Adnan Kıstak da rövanş mücadelesine çok umutlu çıktıklarını vurgulayarak, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Böyle de geçti. Zaman zaman oyundan düşsek de bırakmadık. Rakip güçlüydü. İlk maçta bizi çözdüler. Bizi çözdükleri noktaların üstüne gittiler. En azından Beşiktaş'ın voleybol çizgisini yükseltmiş olduk. Buraya gelmek de büyük başarıydı" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...