Sultanlar kötü başladı

Filenin Sultanlarıi 2014 Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'na kötü başladı... Ay-yıldızlılar, İtalya'da düzenlenen turnuvanın ilk maçında Sırbistan'a 3-1 yenildi.

NTV Spor 23.09.2014 - 19:58
Sultanlar kötü başladı

İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya 2014 Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye, Sırbistan'a 3-1 yenildi.

Palatrieste Salonu'nda oynanan maçın ilk setinde, ilk teknik molaya oyunda daha az hata yapan Sırbistan 8-4 önde girdi. Top karşılamada sıkıntı yaşayan milli takım, ikinci teknik molayı da 16-10 geride geçti. İlk setin son bölümünde de üst oyununu sürdüren Sırbistan, Krsmanovic ile Mihaljovic'in skorer oyunuyla ilk seti 25-15 kazandı.

Mücadelenin ikinci setine Kübra, Gözde ve Polen'in smaçlarıyla hızlı giriş yapan milliler, 7-4 öne geçti. İkinci setin ilk teknik molasına Boskovic ve Krsmanovic'in iyi oyunlarıyla Sırbistan 8-7 önde girdi. Molanın ardından oyuna Asuman'ın girmesiyle savunmada toparlanan ve rakibini hücumda hatalara zorlayan "Filenin Sultanları" sette ikinci teknik molayı 16-13 önde geçti. Setin son bölümüne 21-19 önde giren A Milli Takım, Bahar'ın etkili servisleri, Neriman'ın smaçlarıyla ikinci seti 25-20 kazanmayı başardı.

Üçüncü setin başında Neriman ile sayılar bulan Türkiye, savunmada yaptığı hatalar nedeniyle birinci teknik molaya 8-3 geride girdi. Moladan sonra Sırbistan, Mihalojic'in sayılarıyla farkı açarken, Türkiye Neriman'ın etkili oyunuyla maça tutunmaya çalıştı: 16-9. Son bölüme 20-15 geride giren "Filenin Sultanları", servis ve hücumdaki basit hataların önüne geçemeyince, üçüncü seti 25-19 kaybetti.

Müsabakanın 4. setine iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Setteki ilk teknik mola Sırbistan'ın 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Molanın ardından oyundaki etkisini iyi savunmasıyla artıran ve rakibini hataya zorlayan ay-yıldızlı takım, Gözde, Güldeniz ve Kübra'nın sayılarıyla geriden gelerek, ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı. Setin son bölümünde Türkiye, Sırbistan'ın hücumlarına karşı koyamadı ve 20-17 geriye düştü. Milliler, Neriman'ın sayılarıyla maça tutunmaya çalışsa da hücumda yapılan basit hatalar nedeniyle seti 25-22, maçı da 3-1 kaybetti.
 
Ay-yıldızılar, gruptaki ikinci maçında bugün 11.30'da Kanada ile karşılaşacak. Bu kritik karşılaşma da NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

SIRBİSTAN: 3 - TÜRKİYE: 1 
Salon: Palatrieste
Hakemler: Denny Lassi Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Akihiko Tano (Japonya)
Sırbistan: Rasic, Boskovic, Ognejovic, Krsmanovic, Molnar, Mihaljovic (Popovic, Zivkovic, Nikolic, Brakocevic)
Türkiye: Gözde Sonsırma, Bahar Giudetti, Polen Uslupehlivan, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Naz Akyol (Gizem Karadayı, Asuman Karakoyun, Seda Tokatlıoğlu, Güldeniz Paşaoğlu)
Setler: 25-15, 20-25, 25-19, 25-22
Süre: 99 dakika (21, 26, 23, 29)

 

Sayfa Yükleniyor...