Filenin Sultanları çeyrek finalde

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Play-off Turu'nda İspanya ile karşılaşan Filenin Sultanları, salondan 3-0'lık rahat bir galibiyetle ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Sultanlar, çeyrek finalde bugün Rusya ile 18:30'da karşılaşacak.

NTV Spor 27.09.2011 - 19:42
Filenin Sultanları çeyrek finalde

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları Play-off maçında İspanya'yı rahat yendi. Rakibine set vermeyen Sultanlar, çeyrek finalde son Dünya Şampiyonu Rusya'nın rakibi oldu.

Çeyrek finale çıkma mücadelesinde İspanya, maça iyi başlayan taraf oldu ve ilk sete 3-0'lık bir seriyle girdi. Çabuk toparlanan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola sonrası Bahar ve Neriman'ın blok sayılarıyla farkı açan Milliler, ikinci teknik molaya 16-14 önde girse de mola sonrası gelen manşet hataları İspanya'nın 17-16 öne geçmesini sağladı.

Ancak bu uzun sürmedi ve çabuk toparlanan Milliler, maçın ilk setini 25-19 kazandı.

İlk sette olduğu gibi ikinci sete de İspanyollar hızlı başladı ve üst üste 4 sayı aldılar. Filenin Sultanları'nın imdadına Motta'nın aldığı mola yetişti. Mola sonrası toparlanan Filenin Sultanları etkili servislerle ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Bu sette Neslihan Darnel'in sayılarıyla Sultanlar, seti 25-17 kazandı.

İkinci seti almanın güveniyle üçüncü sete başlayan Filenin Sultanları Bahar'ın servisleriyle farkı erken açtı. İspanya, blok ve ace servislerle farkı azaltmaya çalışsa da Milliler seti bırakmadı. Filenin Sultanları, üçüncü seti 25-21, maçı da 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Türkiye bugün saat 18:30'da Rusya ile çeyrek finalde mücadele edecek. Bu karşılaşma da NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

TÜRKİYE: 3 - İSPANYA: 0
Salon: Palaiper Monza
Hakemler: Piotr Dudek (Polonya), Zorica Bjelic (Sırbistan)
Türkiye: Neriman, Bahar, Neslihan, Özge, Gözde, Eda, (Gülden, Esra)
İspanya: Correa, Collar, Sanchez, Fernandez, Aranda, Delgado, (Castano, Esteban, Hernandez, Rivero)
Setler: 25-19, 25-17, 25-21
Süre: 26, 24, 23 (73 dakika)

Sayfa Yükleniyor...