Bahar Toksoy'u şaşırtan ödül

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Bahar Toksoy, Avrupa Şampiyonası'nda aldığı en iyi servis atan oyuncu ödülünün kendisi için öneminin çok büyük olduğunu ifade etti.

NTV Spor 04.10.2011 - 11:00
Bahar Toksoy'u şaşırtan ödül

İtalya ve Sırbistan'ın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada üçüncü olan A Milli Takım'ın mücadelesini değerlendiren başarılı voleybolcu Bahar Toksoy, şampiyona sonunda aldığı ''En iyi servis atan oyuncu'' ödülüyle, bronz madalyayı taçlandırdığını söyledi.

Servis konusunda zaman zaman zor anlar yaşadığını, yaptığı hatalarla takımına yardımcı olamadığını anlatan milli voleybolcu, ''Ben sonuçta bir orta oyuncuyum. En iyi blokör yerine servis ödülünü almak benim için önemliydi. Bu konuda bazen zor anlar yaşıyorum. Takımıma yardımcı olamıyorum, çok kaçırıyorum, çok hata yapıyorum. Bu ödüle layık görülmek beni çok mutlu etti. Aynı zamanda  şaşırttı. Söylediklerinde 'Şaka yapıyorsunuz' dedim. Hiç böyle bir beklentim yoktu. Zaten istatistikleri de takip etmiyordum, listelere de bakmıyordum. En iyilerdensiniz deyince çok şaşırdım. Ne mutlu ki bu madalyayı böyle bir ödülle
taçlandırdım'' şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE LİGİ ÇOK YÜKSEK SEVİYEDE''        
Türkiye'de kadın voleybolunun Avrupa ile aynı seviyeye geldiğini kaydeden Bahar, tecrübe edinmek için Avrupa hedefi koyan oyuncuların artık burada kalmayı tercih edebileceğini düşündüğü söyledi.

Bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Bahar, Türk oyuncuların yurt dışı için yollarının açık olduğunu belirterek, ''Ancak Türkiye liginde çok yüksek seviyede voleybol oynanıyor. Oyuncuların Avrupa'ya gitmek yerine burada oynamayı tercih edebileceklerini düşünüyorum. Eskiden şöyle bir şey vardı, yurt dışında oynayayım tecrübe kazanayım. Bence artık bu tecrübe Türkiye'de oynanarak da yaşanabilir. Çünkü çok üst seviyede voleybolu olan bir lige sahibiz. Türk oyuncuların burada kalmayı tercih edebileceklerini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
         
"HERKESTEN ÇOK İSTİYORDUK"
Bahar Toksoy, Avrupa Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı oradaki diğer takımlardan daha çok istediklerini ancak şansın yanlarında olmadığını kaydederek, ''Maalesef biz orada bu şansı yakalayamadık. Melekler bizim yanımızda değildi'' dedi.

Elde ettikleri üçüncülüğün de önemli bir başarı olduğunu anlatan Bahar, ''Orada şampiyon olmayı biz de çok istiyorduk. Hatta oradaki takımlardan daha çok belki de biz istiyorduk. Çünkü hak ettiğimizi düşünüyorum. Bazen sonuçta şans da gerekiyor bunun için. Maalesef biz orada bu şansı yakalayamadık. Melekler bizim yanımızda olmadı. Ama kesinlikle kürsüde olduğumuz için çok mutluyum, bence bu da çok büyük bir başarı. Sonuçta bu takımın esas hedefi olimpiyat olduğu için çok büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.
        
''DAHA ZOR ŞARTLARDA DA SAVAŞABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"
Şampiyonanın çok yorucu geçtiğini ifade eden Bahar, ortaya koydukları mücadeleyle, takım olarak daha zor şartlarda savaşabileceklerini gösterdiklerini belirtti.

Kasım ayında Japonya'da yapılacak Dünya Kupası mücadelesi için Wild Card isteyen ülkeler arasında en çok Türkiye'nin hak ettiğini düşündüğünü kaydeden Bahar, ''Çok yorucu ve zor bir turnuvaydı bizim için. Ama sonuçta savaşçı bir takımız var ve bunları olabildiğince en iyi şekilde atlatmaya çalıştık. Çok da güzel geçtiğini düşünüyorum. Sırbistan maçı bizim için zor bir maçtı, ev sahibiydi. Çok önemli bir taraftara sahipti. Zordu ama iyi geçtiğini düşünüyorum. Bu takımın daha zor şartlarda da iyi oynayabileceğini, savaşabileceğini gösterdiğimizi düşünüyorum. Daha da iyi olacağız. Wild Card'ı isteyen takımlardan en çok bizim hak ettiğimizi düşünüyorum. Gerçekten başarılı bir sezon geçirdik. Bunun bize verilmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...