Motta: 3'üncülük gurur verici

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilyalı Antrenörü Marco Aurelio Motta, Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri 3'üncülüğün gurur verici olduğunu söyledi.

NTV Spor 05.10.2011 - 11:51
Motta: 3'üncülük gurur verici

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilyalı Antrenörü Marco Aurelio Motta, Avrupa Şampiyonası'nı, elde ettikleri 3'üncülükle, dünya sıralamasında üstlerinde bulunan İtalya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerin önünde tamamlamanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Şampiyonayla ilgili soruları yanıtlayan Motta, Avrupa Şampiyonalarının her zaman zorlu geçtiğini, bu turnuvada da bunu gördüklerini belirterek, ''6-7 kuvvetli takım vardır yukarıya oynayan. Bunu bu turnuvada tekrar gördük. Belki de gruptan çıkamayacaktık, o aşamaya gelmişti. Ama sonunda buraya kadar geldik. Turnuvayı dünya sıralamasında bizim üstümüzde olan İtalya, Rusya, Polonya gibi ülkelerin önünde tamamladık. Bu sonucu aldığımız için gururluyum'' dedi.

"AVRUPA, TÜRK VOLEYBOLUNUN FARKINDA"
Türk voleybol camiasının, kadın voleybolunda gelinen noktayı, başarının sürdürülebilmesi adına nasıl algıladığı üzerine düşünceleri sorulan Motta, ''İnsanlar anlamaya başlıyorlar. Bu sene elde edilen sonuçlarla birlikte insanlar biraz daha farkına varıyorlar. Son olarak A Milli Kadın Takımı'yla aldığımız 3.'lük biraz daha insanların farkında olmasını sağlayacak. Yurt dışında insanlar bunun çok farkındalar. Bizimle konuştuklarında hep Türk voleybolunun gelişiminden bahsediyorlar. Bu da voleybol ortamını etkileyecektir. Ülke içinde yapılan değerlendirmeler biraz daha duygusal oluyor bazen. O yüzden aha farklı tepkiler olabiliyor. Ama yurt dışındaki insanlar konuya daha objektif yaklaşabildikleri için daha iyi değerlendirebiliyorlar'' ifadelerini kullandı.

Motta, elde edilen başarının sürdürülebilmesi ve bunu daha üst noktalara taşıyabilmek için sadece çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek, ''Hem kulüp takımlarında hem de milli takımlarda çalışmak gerekiyor'' dedi.

"KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİM"
Oyunculardan Neriman Özsoy'un, ''kendisi üzüntüyü de sevinci de bir Türk gibi takımla yaşadığı'' sözleri hatırlatılarak yöneltilen, nasıl adapte olduğu sorusuna ise Motta, ''Bu benim karakteristik özelliğim zaten. İyi veya kötü olabilir ama bu benim özelliğim. Burada önemli olan bir şey var. İyi çalışmak her zaman sonucu belirler'' diye yanıt verdi.

"WILD CARD ALMAK KOLAY DEĞİL AMA BAŞKANIMIZ BUNU ALABİLİR"
Marco Aurelio Motta, Kasım ayında Japonya'da yapılacak Dünya Kupası organizasyonu için gündemde olan Wild Card konusunda ise Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'a güvendiklerini söyledi.

Başka takımların da Wild Card isteğinin olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, ''Wild Card almak kolay değil. Çünkü önümüzde Rusya takımı da var ama biz inanıyoruz. Her konuda olduğu gibi başkanımız bu konuda elinden gelen her şeyi yapabilir ve bunu alabilir'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...