"2 yabancının yeterli olduğunu düşünüyorum''

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ''Ben sahada 2 yabancının yeterli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

NTV Spor 18.01.2012 - 16:36
"2 yabancının yeterli olduğunu düşünüyorum''

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ''Ben sahada 2 yabancının yeterli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Karabıyık, Antalya'da düzenlenen ''TSYD 49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri''ndeki ''Sporcu gözüyle'' oturumunun ardından yaptığı konuşmada, yabancı oyuncu uygulamasının Türk Milli Takımlarının başarısında etkili olup olmadığını sorulması üzerine, yabancı oyuncu uygulamasının Milli Takımlara katkısının olduğuna inandığını söyledi.

Ancak bunun tersini düşünenlerinin de bulunduğu ifade eden Karabıyık, ''Bu düşünceleri de saygıdeğer buluyorum. Yabancı ve üst düzey oyuncunun, müsabakada ve antrenmanlarda yerli oyunculara katkısı olacağı görüşü var. Fakat ben sahada 2 yabancının yeterli olduğunu düşünüyorum. Yabancı oyuncu sayısının belirlenmesinde sıkıntılar yaşadığımız muhakkak. Yabancı oyuncu sınırlamasını 2 değil de 3 yapsak, genel kurul beni başkanlıktan 20-30 sene göndermez. Bu inat değil, bir inancın savunulması. Sıkıntıya sokacağını da biliyorum ama bu inancın peşinde durmamız lazım. Doğru olduğuna inandıklarımızdan vazgeçeceksek, oralarda oturmanın çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum'' diye konuştu.

TRANSFERDE PUAN SİSTEMİ
Karabıyık, gelecek yıl da 2 1 yabancı uygulamasının devam edeceğini belirterek, ''2014-2015 sezonundan itibaren transferde puan sistemi uygulamayı düşünüyoruz. Her kulübün kasasına kumarhanelerdeki marka gibi 50 puanı koyup, transferde bu 50 puanı harcatmayı düşünüyoruz. Uygulamada yabancı transferine 10 puan vermek, yerli oyunculara da Milli Takım antrenörleri ve 1. Lig antrenörleriyle birlikte değerlendirerek, en üst puanın 8 olacağı şekilde düzenleme yapılabilir. Kulübün altyapısında yetişmiş ve 25 yaşını geçmemiş oyuncunun 0 puana mal olması, Milli Takımda görev yapan sporcuların her maç başına 1 puan alması gibi düzenlemeler olabilir. Bu düzenlemeyle altyapıya önem verilmesi, Milli Takıma sporcu yetiştirmeye yönelik teşvik ve oyuncuların takımlara dengeli şekilde dağılması sağlanabilir. Uygulamayla yabancı oyuncu girişi de sınırlanabilir. Bu düzenleme için kulüplerin de katılacağı bir komisyonun çalışmasını ve uygulamayı genel kuruldan geçirmeyi düşünüyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...