Galatasaray'dan tarihi başarı

Kadınlar Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray, Romanya temsilcisi 2004 Tomis Constanta'yı eleyerek finale yükseldi.

NTV Spor 18.03.2012 - 21:50
Galatasaray'dan tarihi başarı

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, ilk maçta deplasmanda 3-0 yenildiği maçın rövanşında 2004 Tomis'i Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırladı. NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçı sarı kırmızılılar, 25-23, 25-18, 25-19 ve 15-11'lik setlerle kazanarak finale yükseldi.

Sarı kırmızılılar finalde İtalya'nın Yamamay Busto Arsizio takımı ile karşılaşacak. Final mücadelesinin ilk karşılaşması İstanbul'da oynanacak. 

Seyircisinin de desteğini arkasına alan sarı kırmızılılar, ilk seti 25-23 kazandı. İkinci sette rakibinden üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, seti 25-18 aldı ve durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette de rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar, seti 25-19 kazandı ve setlerde durumu 3-0 yaptı.

Finale çıkan takımın belirleneceği altın set ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sarı kırmızılılar setin başında farkı açmasına rağmen rakibin yeniden maça ortak olmasına engel olamadı. Ancak son bölümde daha az hata yapan Galatasaray, altın seti de 15-11 kazanarak final vizesini aldı. 

GALATASARAY: 3 - 2004 TOMİS CONSTANTA: 0
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Milan Rajkovic  (Sırbistan), Viktor Kozlovskyy  (Ukrayna)
Galatasaray: Lo Bianco ), Miletic, Nilay, Natalia, Calderon, Eric  (Funda, Derya, Miletic, Selime, Deniz
2004 Tomis Constanta: Zarkova, Neaga, Vesovic, Gavrilescu, Cazacu, Zakreuskaya  (Vujovic, Bogmatser, Julio, Butnaru )Setler: 25-23, 25-18, 25-19
Süre: 77 Dakika (27, 25,25)

YÖNETİMDEN TAM DESTEK
Galatasaray-2004 Tomis Constanta mücadelesini, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Mehmet Cibara, Mete Başol, Necati Demirkol ve Ahmet Ocaklı da Burhan Felek Spor Salonu'nda izlediler.

Karşılaşmayı heyecanla takip eden yöneticiler, maçın sora ermesinin ardından ise sahaya inerek oyuncular ile teknik heyeti ilk tebrik edenler arasında yer aldılar.

DÜRÜST: İNŞALLAH FİNALDE KUPAYI GETİRECEĞİZ
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, kadın voleybolunda ilk kez Avrupa'da finale kaldıklarını belirtirken, amaçlarının şampiyonluk olduğunu söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Dürüst, ''Önemli olan Galatasaray'ın sonuna kadar mücadelesini vermesi. Dün bunu futbolda Kadıköy'de gösterdik. Bugünde voleybolda kızlarımız tescil ettiler. Gururluyuz ve mutluyuz. Hepsini tebrik ediyoruz. Kadın voleybolunda Avrupa'da ilk kez finale kaldık, inşallah finalde kupayı da getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Cibara ise, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın kendilerine verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını aktarırken, ''Voleybolla ilgili olsun ya da olmasın yöneticilerimiz gelip burada destek oldular. Burada en büyük başarı tabii ki sporcularımızın. Voleybol şubemiz için bir ilki başardılar. Böyle bir şeyi camiamıza yaşattığımız için çok mutluyuz'' diye konuştu.

Ayrıca, Galatasaraylı sporcular ise maçın ardından yaşadıkları büyük mutluluğu dile getirirlerken, hedeflerinin bu organizasyonu şampiyon tamamlamak olduğunu söylediler.

CEV KUPASI FİNALİNDE 3. TÜRK TAKIMI
Galatasaray, 2004 Tomis Constanta'yı eleyerek CEV Kupası'nda final oynama hakkı kazanan 3. kadın Türk takımı oldu.

Daha önce 1993 yılında Eczacıbaşı, 1996 yılında ise Emlakbank CEV Kupası'nda final oynarlarken, her iki ekip de ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...