Sultanlar frene bastı!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Dünya Grand Prix'si i grubu maçında Almanya'ya 3-1 mağlup oldu.

NTV Spor 24.06.2012 - 12:16
Sultanlar frene bastı!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'daki Dünya Grand Prix'sindeki son maçında Almanya'ya 3-1 mağlup oldu.

Filenin Sultanları Dünya Grand Prix'si eleme grubu maçlarını mağlubiyetle kapatmasına karşın 27 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında oynanacak finallerde mücadele etme hakkı kazandı.

Filenin Sultanları Dünya Grand Prix'si eleme grubu son maçında Osaka'da Almanya ile karşılaştı. Baş antrenör Marco Motta, finalleri daha önceden garantilemiş olmanın verdiği rahatlıkla bazı as oyuncularını sahaya sürmedi. Güldeniz Önal, Bahar Toksoy, Esra Gümüş, Neslihan Darnel, Büşra Cansu ve Nilay Özdemir altısıyla sahaya çıkan milliler, bu oyuncu rotasyonuna rağmen ilk sette Almanya ile başa baş bir oyun ortaya koydu ve seti 26-24 kazandı.

İkinci setten itibaren ise milli takımımız oyundan düşmeye başladı. Setin ilk teknik molasına 8-7 önde giren Almanya ikinci teknik molada farkı 6 sayıya çıkardı. Setin son bölümlerinde de avantajını koruyan panzerler, seti 25-17 kazanarak skoru 1-1 yaptı.

Filenin Sultanları tutuk oyununu 3. sette de sürdürdü. Bu sette de ilk teknik moladan sonra farkı açmayı başaran Almanlar seti 25-18 kazanarak maçta 2-1 öne geçti.

4. setin ilk sayıları karşılıklı alınırken, Almanya yine ilk teknik moladan sonra farkı açan taraf oldu. 2. teknik molaya 5 sayı farkla önde giren almanya, seti de 10 sayı farkla kazandı ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Filenin Sultanları Dünya Grand Prix'sindeki 9. maçında 2. kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken, Dünya Grand Prix'si finalleri için Çin'in yolunu tuttu.

Ningbo'nun ev sahipliği yapacağı ve milli takımımızın ilk kez mücadele edeceği Dünya Grand Prıx'si finalleri 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında oynanacak ve maçlar NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Sayfa Yükleniyor...