Sultanlar kayıpsız

Filenin Sultanları, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten yayınlanan Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki ikinci maçında Küba'yı, 25-23, 25-9 ve 25-20'lik setlerle yendi ve 2'de 2 yaptı.

NTV Spor 28.06.2012 - 11:58
Sultanlar kayıpsız

Filenin Sultanları, NTV Spor ve NTVSpor.net'ten yayınlanan Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki ikinci maçında Küba'yı, 25-23, 25-9 ve 25-20'lik setlerle yendi ve 2'de 2 yaptı.

Filenin Sultanları, maça iyi başladı. İlk teknik molaya 8-3 önde giren ay-yıldızlılar, daha sonra ise güçlü rakibi karşısında oldukça zorlandı. Küba, ikinci teknik molaya ise 16-15 önde girmeyi başardı. Setin son bölümü, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Daha az hata yapan Milli Takım, maçtaki ilk seti 25-23 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ikinci setinde ise Türkiye'nin büyük bir üstünlüğü vardı. İlk teknik molanın ardından rakibine kolay sayı imkanı vermedi ve büyük bir fark yarattı. Bu setin son sayılarını da rahat bir şekilde oynayan Filenin Sultanları, 25-9 kazandı ve maçta 2-0'lık üstünlüğü sağladı.

Rakibi karşısında kusursuza yakın bir maç çıkaran Türkiye, 3. sette de üstün olan taraftı. İlk teknik molaya 8-2 önde giren Sultanlar, ikinci teknik molada da 6 sayı farkla, 16-10 öndeydi. Bu seti de rahat bir oyunla bitiren Türkiye, 3. setten 25-20, maçtan da 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Türkiye, gruptaki 3. maçında yarın saat 10:30'da Amerika Birleşik Devleri ile karşılaşacak. Bu mücadele de NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı olarak yayınlanacak.

MOTTA: DAHA İYİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM
(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Marco Motta, 3-0 kazanılan Küba maçı sonrası ''Takım olarak daha iyi olabileceğimize inanıyorum'' dedi.

Voleybol Dünya Grand Prix'si Finalleri'nde ikinci maçını Küba'ya karşı oynayan ''Filenin Sultanları'', karşılaşmadan 3-0 üstünlükle ayrıldı.

Final etabındaki ikinci maçını da kazanan (A) Milliler'de karşılaşmanın ilk setinde ayağı burkularak kenara gelen Polen'in durumu, kısa süreli endişeye neden oldu.

POLEN'İN DURUMU İYİ
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Brezilyalı Antrenör Marco Motta, Polen'in sakatlığıyla ilgili ciddi bir problem olmadığını belirterek, ''Sadece ayağını burktu. Takım doktoruyla konuşmak lazım. Fakat ciddi bir sorun yok diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Maça ilişkin de Motta, ''Takım olarak daha iyi olabileceğimize inanıyorum'' dedi.

Takım Kaptanı Esra Gümüş ise, ''Küba, hücum yönünden çok kuvvetli bir ekip, fakat savunmada biraz aksadılar'' dedi.

Esra, ''Takım olarak iyi bir maç çıkarttık. Tüm oyuncular iyi çalıştı'' ifadelerini kullandı.

Dün turnuvanın final etabında çıktığı ilk maçta Tayland'ı 3-1 mağlup eden (A) Milliler, bugün de Küba'yı 3-0 yenerek gruptaki yoluna kayıpsız devam ediyor.

TÜRKİYE: 3 - KÜBA: 0
Salon: Ningbo Beylun
Hakemler: Pedro Fabian Concia (Arjantin), Zorica Bjelic (Sırbistan)
Türkiye: Polen, Gözde, Naz, Eda, Neriman, Bahar (Gülden, Gizem, Neslihan, Esra)
Küba: Silvo Franco, Salas Rosel, Santos Allegne, Cleger Abel, Giel Ramos, Palacios Mandoza (Borell Cruz, Matienzo)
Setler: 25-23, 25-9, 25-20
Süre: 67 dakika (25, 19, 23)

Sayfa Yükleniyor...