''Beklentimiz yüksek''

Genç Kız Voleybol Milli Takımı Antrenörü Gökhan Edman, Öncelikli hedefimiz Türk voleybolunun yükselişine yakışır bir oyun oraya koymak, bu takımın kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu var bu nedenden dolayı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

NTV Spor 10.08.2012 - 11:29
''Beklentimiz yüksek''

Genç Kız Voleybol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin hazırlıklarına devam ediyor.

18-26 Ağustos tarihlerinde 12 takımın katılımıyla Ankara'da düzenlenecek şampiyona öncesi Genç Kız Milli Takımı Antrenörü Gökhan Edman, öncelikli hedeflerinin Türk voleybolunun yükselişine yakışır bir oyun ortaya koyabilmek olduğunu söyledi.

Bu takımın yıldız kategorisinden çok kariyerli bir takım olduğunu kaydeden Edman, ''Bu takımın kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu var, bu yüzden hem bizim hem de sporcuların  beklentisi yüksek. O yüzden işimiz biraz daha zor. Kendimize yakışan bir çalışma dönemi geçirelim, bize yakışan bir voleybol oynayalım, gerisi gelir'' dedi.

''BUGÜNDEN İTİBAREN FORM DURUMUMUZU DAHA NET GÖRECEĞİZ''

Geçen yılki gibi uzun bir hazırlık süreci geçiremediklerini anlatan Edman, gençler kategorisinin yıldızlara göre daha zor olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yıldızların ardından 1 yıl geçti. Rakiplerimizin bu 1 yılda oldukça yol katettiklerini düşünüyoruz. Biz de yol katettik. Bugüne kadar sporculara çok yüklendik, onlar da sağ olsunlar bu yükü kaldırdılar. Çok istekliler. Bugüne kadar form durumumuzu net görme fırsatımız olmadı çünkü kaptan Damla ile birlikte sakat oyuncularımız vardı. Kampın ilk bölümünde, oynamayan oyuncuların bu durumu üzerlerinden atmaları için uğraştık. Bu nedenle de Balkan Şampiyonası'na giderken çok iyi durumda değildik ama ben şimdi görüyorum ki o durumu üzerimizden attık. Bugünden itibaren form durumumuzu daha net göreceğiz.''

''İLK HEDEF GRUPTA İLK İKİYE GİRMEK'' 

Ev sahipliğinin yanı sıra geçen yılın Avrupa ve dünya şampiyonu olmalarının kendilerini şampiyonada çok iddialı bir yere koyduğunu ifade eden Edman, ilk hedeflerinin grupta ilk ikiye girmek olduğunu belirterek, ''İyi bir kura çektik. Sırbistan ile grup finali oynarız gibi geliyor. Grupta 1 veya 2. olmak arasında çok büyük bir fark yok ama hedef grup 1'incisi olmak. Ondan sonraki etapta yarı final çok önemli çünkü karşı gruptan çok güçlü takımlar gelecek'' dedi.

5 sene önce bu imkanları bulmanın mümkün olmadığını anlatan Gökhan Edman, şöyle devam etti:

''İçinde bulunduğumuz salon, otel, beslenme, halter salonu, burada bir takımın ihtiyacı olabilecek her şey var. O kadar güzel şartlarda çalıyoruz ki, eğer biz de çalışmayı kaliteli tutarsak sonuç gelir diye düşünüyorum. Umarım bize sunulan imkanların karşılığını verebiliriz. Ankara seyircisini de unutmamak lazım. Tüm bu imkanlara seyirci de eklenince müthiş bir ortam oluşuyor. Umarım geçen yıl olduğu gibi bu yıl da seyircimiz bizi yalnız bırakmaz.''

Şampiyonada 1. Grup'ta yer alan Türkiye, Fransa, Slovenya, Slovakya, Sırbistan ve Belçika ile mücadele edecek. 2. Grup'ta ise İtalya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Almanya ve Bulgaristan yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...